Onbewust en onmisbaar
BeNext is hét bedrijf op het gebied van intelligent wonen.
De BeNext omgeving is de kern van het systeem, dat al onze diensten combineert in één simpele gebruikersinterface.

 • Zeer gebruiksvriendelijk voor bewoners
 • Bespaar tot 25% op uw energiekosten.
 • Controleer en bepaal zelf uw energieverbruik. Wanneer u maar wilt en waar ter wereld u ook bent.
 • Gratis applicatie voor uw tablet, PC en smartphone (iOS en Android).
 • Profiteer van meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van intelligente huizen.
 • Systeem is uitbreidbaar naar keuze, met meer dan 200 verschillende producten.

Naast het besparen op uw energierekening heeft u met dit systeem natuurlijk nog veel meer mogelijkheden! Het automatisch besturen
van uw verlichting, gordijnen, beveiliging en klimaat zijn enkele voorbeelden. Kijk hieronder voor meer informatie.

Lifestyles en Scenes

LifestylesLifestyles vormen de basis van het BeNext systeem. We bieden drie Lifestyles: Home, Away en Sleep. Een Lifestyle geeft de staat van het systeem aan. Een voorbeeld: in Lifestyle Home gaan de lichten aan na zonsondergang maar in Lifestyle Away blijven de lichten uit bij zonsondergang en gaat het alarm af als iemand het huis binnen gaat.

Een Scene combineert meerdere producten in één groep. Dit maakt het mogelijk om meerdere producten met één druk op de knop aan of uit te zetten. Het is mogelijk om meerdere scenes aan te maken voor het ultieme gevoel van controle en flexibiliteit.

Uw huis, uw regels

Een Regel is een manier om BeNext producten te laten reageren op gebeurtenissen en producten. Het is een flexibele manier om producten en BeNext diensten te koppelen.
We bieden simpele wizards om automatisch ingewikkelde Regels te maken. Omdat geen enkel huis hetzelfde is bieden we ook de krachtige Regel Editor om uw BeNext systeem in te stellen. Met Regels kunt u:

 • Reageren op sensor gebeurtenissen zoals beweging en temperatuurverandering
 • Lifestyle-afhankelijke gebeurtenissen maken
 • Een tijdschema maken voor wekelijkse activiteiten
 • Producten en scenes bedienen met verschillende inputs
 • E-mail berichten sturen
 • Reageren op zonsopkomst en zonsondergang
 • En nog veel meer!
Technologie is de kracht van BeNext. Met geavanceerde wireless en cloud technologie is BeNext in staat om direct inzicht te bieden in uw geautomatiseerde thuis.

Gateway: het hart van het BeNext systeem

gateway_cut_spacing_350x350De Gateway is de verbinding tussen uw huis en uw persoonlijke BeNext omgeving. De Gateway bedient de producten via het draadloze BeNext netwerk en verzamelt data van de sensoren. Ook ontvangt de Gateway commando’s van de BeNext omgeving en stuurt data terug over een beveiligde internet verbinding.
Door de Gateway op uw slimme meter aan te sluiten, wordt het direct mogelijk om in één oogopslag uw gas- en elektriciteitsverbruik te zien. Het installeren van de Gateway is heel eenvoudig en kunt u daarom zelf doen. Begin direct met besparen!

Z-Wave: het draadloze netwerk

De Gateway maakt gebruik van Z-Wave om producten aan te sturen en data te verzamelen van het draadloze thuisnetwerk. Z-Wave is een gestandaardiseerde, bidirectionele draadloze netwerktechnologie speciaal gemaakt voor huisautomatisering.
Omdat Z-Wave een wereldwijde standaard is kan BeNext ieder product aan dat Z-Wave ondersteunt. Hieronder valt ook het brede scala aan producten van derden dat nu al op de markt te verkrijgen is. Meer informatie over ondersteuning van producten van derden kunt u hier vinden.

Meer informatie over Z-Wave kunt u hier vinden.

Comfort en besparing in één. Met de klimaat producten van BeNext kunt u dit gemakkelijk zelf regelen!
Zorg er (automatisch) voor dat er niet onnodig gestookt wordt en bepaal zelf welke ruimte u wilt verwarmen. Er zijn verschillende klimaatproducten beschikbaar die de temperatuur meten. U kunt dit vervolgens in uw account terugzien. Op deze manier heeft u duidelijk inzicht in uw verbruik, maar kunt u ook goed zien waar u op kunt besparen. Met behulp van de Radiator Control van BeNext kunt u er vervolgens voor zorgen dat de verwarming automatisch schakelt naar de door u ingestelde temperatuur.

Regels

ipcam_cut_spacing_350x350Door middel van Regels aan te maken kunt u uw producten automatiseren. Op deze manier wordt er nooit meer onnodig gestookt en kunt er ervoor zorgen dat het huis al een bepaalde temperatuur heeft als u thuiskomt. Thuiskomen en direct een aangename temperatuur, heerlijk toch!

Handige voorbeelden van Regels:

 • U wilt dat, bij thuiskomst, de verwarming direct wordt ingeschakeld.
 • U wilt dat de verwarming om 23.00 uur uitschakelt.
 • U wilt de woonkamer het gehele weekend (overdag) op 20 graden, maar de slaapkamer mag het hele weekend 17 graden zijn.

 

Wilt u weten hoe u Regels kunt aanmaken? Bekijk dan deze pagina.

Radiator Control

ipcam_cut_spacing_350x350De Radiator Control is een vervangend onderdeel voor uw huidige radiatorkraan die u in staat stelt deze te automatiseren. Met al uw aangesloten verwarmingen op de Radiator Control kunt u automatisering schedules en Regels aanmaken. Deze zullen voor een flinke daling in uw energie afschrift zorgen. U kunt de Radiator Control handmatig maar ook middels smartphone, tablet en PC managen op onze gratis online manager.

 • Radiatoren individueel bedienen
 • Flink besparen op uw gasverbruik door het toepassen van scheduling
 • De Radiator Control werkt op twee AA batterijen, met een levensduur van drie jaar

Voor andere klimaatproducten gaat u naar onze webshop.

Automatisch besturen

Om uw producten te automatiseren kunt u Regels aanmaken. Regels zijn instellingen die u zelf dient te maken. Op deze manier kunt u producten bijvoorbeeld aan- en uitschakelen. U zult nooit meer vergeten de verlichting uit te doen en u hoeft nooit meer extra naar beneden om de verwarming laag te zetten. Regels helpen u dus met de besturing van de producten in uw huis, maar het zal het comfort ook verhogen.

Wilt u weten hoe u Regels kunt aanmaken? Bekijk dan deze pagina.

Ook kunt u Scenes aanmaken. Deze Scenes zorgen ervoor dat de door u gekozen producten tegelijk zullen doen wat u heeft ingesteld. U stelt bijvoorbeeld in dat in de Scene ‘NaarBed’ alle verlichting op de beneden verdieping uitschakelt. Wanneer u deze Scene dan activeert zal direct alle verlichting tegelijk uitschakelen.

Hier kunt u zien hoe u Scenes kunt aanmaken.

Semi-automatisch besturen

U kunt de producten ook zelf besturen via de App of de online omgeving. Ga hiervoor naar Product en kies uw product. Klik erop en bepaal vervolgens de actie (aan/uit/dimmen/temperatuur veranderen etc.).
Sluit de gordijnen terwijl u al in bed ligt en dim de verlichting vanaf de bank terwijl uw favoriete film al bezig is. Ook kunt u als u bijna thuis bent de buitenlamp en sommige verlichting in huis alvast aanzetten, zodat u niet in een donker huis aankomt, wel zo prettig!

Handmatig besturen

U kunt al uw producten ten alle tijden handmatig besturen. Door de knop op het apparaat te gebruiken, kunt u de producten in- en uitschakelen, dimmen of bijvoorbeeld de temperatuur veranderen. Dit is handig als u bijvoorbeeld geen controller bij de hand heeft of wanneer de batterijen onverhoopt een keer leeg zijn.
Energie besparen is een van de hoofddoelen van de BeNext omgeving. Ieder aspect, van de landingspagina tot de energiepagina’s, is toegespitst op het inzicht geven in uw energieverbruik.

Meet energie verbruik

Tablet EnergyHet is mogelijk om het totaal verbruik van uw slimme meter te vergelijken met het verbruik van één apparaat met behulp van onze Energy Switch. Andere functies zijn:

 • Inzicht krijgen in het totale energieverbruik, teruglevering en individueel verbruik
 • Historische data: genereer gebruiksgrafieken van de dag dat u begon tot aan nu
 • Vergelijk eenvoudig dagen, weken, maanden en jaren
 • Indicatieve kostenberekening
 • Ondersteuning voor de slimme meter

Bespaar geld

Alleen inzicht in uw energieverbruik is niet voldoende. Om geld te besparen moet u uw verbruikspatroon ook wijzigen. Daarom zijn al onze energie-sensoren ook schakelaars. Met onze energie-wizard krijgt u snel grip op uw verbruik of gebruik onze krachtige Regel Editor om uw gebruik bij te stellen. Zo gaan de kosten naar beneden en bespaart u meer.

Energy Switch

ipcam_cut_spacing_350x350De Energy Switch kunt u inpluggen in uw stopcontact om elektrische apparaten te managen en het energieverbruik uit te lezen.
Elke Energy Switch helpt u met besparingen op uw verbruik. Dit komt mede door de ingebouwde Stand-by killer.
De Energy Switch meet het energieverbruik nauwkeurig in Watts of kWh. Deze waarden worden in de gratis te downloaden BeNext-applicatie getoond. Hierin kunt u ook de functionaliteit van de Energy Switch vergroten door specifieke Regels aan te maken voor aangesloten apparaten in uw huis.

Voor andere energieproducten gaat u naar onze webshop.

Zorgen voor uzelf, maar ook voor uw naaste. Zorgen voor uw ouders en schoonouders. Dit zullen we met zijn allen moeten doen. Maar hoe fijn is het voor degene die zorg nodig heeft dat hij of zij nog lekker thuis kan blijven wonen, zelf de boodschappen kan doen en zelf kan blijven koken? Zelfstandig wonen, maar met hulp op afstand. Met de producten van BeNext kan dat!

Panic Button

ipcam_cut_spacing_350x350Met deze paniekknop bent u in staat om met één druk op de knop een noodoproep te versturen. Als u op de knop drukt, wordt een vooraf geschreven email naar een vooraf bepaald emailadres gestuurd.

 • Traditionele paniekknop
 • Een assistent voor in de zorgsector
 • Werkt altijd en is volledig customizable in de gratis online manager
 • Makkelijk te bevestigen aan sleutelhanger of kledingstuk

MoLiTe Sensor

ipcam_cut_spacing_350x350Met de combinatie van een bewegings-, licht- en temperatuur-sensor heeft u met de MoLite Sensor volledige controle. Gebruik de sensor rondom beveiliging en persoonlijk comfort.

Zonder dat u het weet verlaat u in uw slaap de slaapkamer en ‘dwaalt’ u door het huis. Of dit overkomt uw ouders of schoonouders. Met deze MoLiTe Sensor kunt u ervoor zorgen dat, als dat gebeurt, iemand een bericht krijgt of dat er een algemeen alarm afgaat en dat het licht in huis direct aangaat. Op deze manier voorkomt u gevaarlijke situaties en kan iedereen met een veilig gevoel gaan slapen.

Voor andere producten gaat u naar onze webshop.

Beveiligings Regels

Als u beveiligingsproducten heeft maakt de BeNext omgeving automatisch Regels aan die extra veiligheid bieden. Met de eenvoudige beveiligings-regel-wizard kunt u het volgende:

 • Reageren op beweging bij deuren en ramen
 • Het alarm af laten gaan
 • Een e-mail sturen

Wilt u weten hoe u Regels kunt aanmaken? Bekijk dan deze pagina.

De apps

Onze apps zijn volledig gewijdt aan snelheid en gemak voor u.

Android

Vind het op Google play
Heeft Android versie 4.0 of hoger nodig.
Geoptimaliseerd voor Android 5.0 en hoger.

iOS

Download in de App Store
Heeft iOS 8.0 of later nodig.
Geschikt voor iPhone, iPad en iPod touch.

Websites voor ieder apparaat

U wilt iets aanzetten en dat moet nu gebeuren. Om u zo snel mogelijk de controle te geven over uw huis hebben we speciale websites gemaakt voor laptops,
tablets en mobiele telefoons. Alle websites zijn geoptimaliseerd om het meeste te halen uit het apparaat zonder het onnodig te vertragen. Dit zorgt voor
de best mogelijke ervaring, ongeacht hoe u uw huis bedient.
App overzicht

We hebben Apps!

Naast onze websites hebben we ook Apps gemaakt voor nog meer snelheid en comfort. De App ondersteunt zowel iOS als Android.

Download in de App Store

Vind het op Google play

iOS: Heeft iOS 8 of later nodig.
Android: Heeft Android versie 5.0 of hoger nodig.