Een Regel aanmaken heeft meerdere voordelen. Zo kunt u alles automatisch instellen, zodat u er altijd comfortabel bij zit. U zult blij worden van de nieuwe energierekening en daarbij maakt u uw huis een stuk veiliger! Wie wil dit nou niet?
In deze tutorial leggen we stap voor stap uit hoe het werkt als u een Regel wilt aanmaken. Op deze manier wordt het installeren nog eenvoudiger. Succes!

Wat is een Regel en waarom moet ik deze aanmaken?

Een Regel maakt u aan voor meer comfort en om energie te besparen. Daarnaast zorgt het voor meer veiligheid thuis. Een Regel zorgt ervoor dat er een automatische reactie komt op een verandering. Er zijn heel veel verschillende mogelijkheden en het is aan u om zelf te kiezen wat u wel en niet wilt.
U kunt sommige Regels ook nog gemakkelijker instellen! Ga hiervoor naar Energie, Beveiliging of Klimaat (Onder Setup, naast Besturing). Zie hieronder enkele voorbeelden daarvan. U kunt zoveel Regels instellen als u zelf wilt.
*Als u al ingelogd bent, kunt u verder gaan naar Stap 3.

Stap 1: Startpagina

Als eerst logt u in op uw account. Hiervoor gaat u naar www.benext.eu en klikt u op ‘Login’ in de hoek rechtsboven. Ga hierna naar stap 2.

Stap 1: Ga naar www.benext.eu en klik op 'Login'.

Stap 2: Log in

Log in op uw account. Vul uw gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op ‘Login’. Ga dan verder naar stap 3.

Stap 2: Log in.

Stap 3: Setup

Ga naar ‘Setup’. Hier voegt u onder andere kamers, instellingen, producten, etc. toe. Ga dan naar stap 4.

Stap 3: Ga naar 'Setup'.

Stap 4: Ga naar ‘Regels’

In het menu aan de linkerzijde staat ‘Regels’. Klik hierop en ga naar stap 5.

Stap 4: Ga naar 'Regels'.

Stap 5: ‘Regel toevoegen’

Klik op ‘Regel toevoegen’ om een nieuwe regel aan te maken. Ga dan naar de volgende stap.

Stap 5: Klik op 'Regel toevoegen'.

Stap 6: Kies ingang

Hier stelt u de ingang in.
Lifestyle:
Als u hiervoor kiest gaat u een regel instellen die reageert op het veranderen van de Lifestyle. Bijvoorbeeld: u wisselt naar de Lifestyle Away en de buitenlamp gaat aan.
Sensor:
Met deze ingang stelt u een regel in die reageert op een product. Bijvoorbeeld: u bent niet thuis en de MoLiTe sensor detecteert beweging. Vervolgens stuurt deze een e-mail met bericht hiervan.
Tijd:
Een reactie op het veranderen van de tijd. Bijvoorbeeld: het is 07.00 uur en de gordijnen gaan autmatisch open.
Zon:
Deze regel zal reageren op het veranderen van zonlicht. Bijvoorbeeld: bij zonsondergang zal de verlichting dimmen naar de gewenste sfeer.

Stap 6: Kies de ingang.

Stap 7: Verder instellen

We hebben in dit voorbeeld gekozen voor een product met sensor (MoLiTe sensor).
Beweging:
Reactie volgt op het detecteren van beweging.
Licht:
Reactie volgt op verandering van het licht.
Temperatuur:
Reactie volgt op verandering van de temperatuur. Wij willen dat er een reactie komt als de MoLiTe Sensor beweging ‘ziet’.

Stap 7: Bepaal wat het product moet doen.

Stap 8: Kies uitgang

Hier kiest u wat de reactie moet zijn op de gekozen ingang.
Product:
Een product reageert. Bijvoorbeeld: er wordt beweging gedetecteerd en de lamp gaat aan.
Lifestyle:
Een andere Lifestyle wordt geactiveerd. Bijvoorbeeld: er wordt beweging gedetecteerd (u komt thuis) en de Lifestyle Home wordt geactiveerd.
Scene:
Een Scene wordt geactiveerd. Bijvoorbeeld: er wordt beweging gedetecteerd en de Scene ‘huiskamer’ wordt geactiveerd. Alle verlichting in de woonkamer gaat nu aan.
Email:
Er zal gereageerd worden met een mail. Bijvoorbeeld: u bent niet thuis en er wordt beweging gedetecteerd. U ontvangt dan een email.

Stap 8: Kies uitgang.

Stap 9: Verder instellen

In dit voorbeeld stellen we in dat een product moet reageren. Kies hier het product dat moet reageren, hoe het product moet reageren en wanneer het moet reageren.
Product:
Kies hier het product dat u wilt gebruiken.
Schakelaar:
Wilt u dat de schakelaar (en dus de lamp) aan of uit gaat?
Doe actie na:
Hier kiest u of de reactie direct dient te gebeuren of dat er enige tijd tussen moet zitten. Klaar? Klik dan op ‘Uitgang toevoegen’.

Stap 9: Verder instellen.

Stap 10: Afronding

In welke Lifestyles wilt u dat deze Regel actief is? Het kan zo zijn dat u de aangemaakte Regel wel in de Lifestyle Home automatisch wilt laten activeren, maar niet in Away. Haal het vinkje weg bij de Lifestyle(s) die voor deze Regel niet van toepassing is (zijn). Klaar? Klik dan op ‘Save’.

Stap 10: Afronding.

Stap 11: Gelukt!

De Regel is aangemaakt. Hier ziet u wat u precies heeft gedaan.
In ons geval is het zo dat als de (1) MoLiTe Sensor (2) beweging detecteert, de (3) woonkamer verlichting (4) direct (5) aangaat.
1 = MoLiTe Sensor = ingang ‘product’
2 = beweging detecteert = ingang ‘beweging’
3 = woonkamer verlichting = uitgang ‘product’
4 = direct = uitgang ‘doe actie na’
5 = aangaat = uitgang ‘schakelaar’

Stap 11: Uw Regel is succesvol aangemaakt.

Stap 12: Gateway synchroniseren!

U dient de Gateway altijd te synchroniseren. Wanneer u dit niet doet, zal de Gateway de nieuwe updates niet doorvoeren. Dit betekent dat de nieuwe updates niet gebruikt (kunnen) worden door de Gateway. Het synchroniseren duurt niet lang. Ga nu naar de laatste stap.

Stap 12: Gateway synchroniseren!

Stap 13: Succesvol gesynchroniseerd!

Als u het groene vinkje rechtsboven ziet (naast Log uit), dan betekent dat dat de Gateway succesvol gesynchroniseerd is. Vanaf nu zullen de nieuwe updates werken.

Stap 13: Succesvol gesynchroniseerd!

De Regel is aangemaakt, wat nu?

De Regel is aangemaakt en deze wordt nu automatisch toegepast. Als u de Gateway heeft gesynchroniseerd hoeft u verder niets meer te doen. Alles zal reageren zoals u dat heeft ingesteld.

Let op!

U heeft een Regel aangemaakt. De Regel in dit voorbeeld houdt in dat, wanneer u schakelt naar de Lifestyle ‘Sleep’, de geselecteerde verlichting (in dit geval twee nachtlampjes) na 60 seconden uitschakelen. Echter, als u gaat naar de configuratie Energie (bovenin), kunt u hier voor de Lifestyles ‘Away’ en ‘Sleep’ vaste instellingen verrichten (zie de volgende stap).

Let op!

In dit voorbeeld is ingesteld dat de twee nachtlampjes direct (!) uitschakelen bij het switchen naar de Lifestyle ‘Sleep’. U merkt al dat de besturings-regel en deze regel met elkaar in de knoop komen. De ene Regel schakelt de lampen direct uit en de andere pas na 60 seconden. Uw Gateway zal hierdoor in de war raken, en dit kan problemen veroorzaken. Voorkom deze overlapping!

Ga terug naar: Tutorials