Monitoring

BeNext als vertrouwde adviseur voor prestatie monitoring van installaties

Binnen de energietransitie speelt de woningmarkt een cruciale rol. BeNext loopt al jaren voorop in deze markt. Wij zijn toonaangevend in onze adviezen en oplossingen op de gebieden van comfort, veiligheid en energiemonitoring. Met onze ervaring en totaaloplossingen realiseren wij duurzame bijdrages aan toekomstbestendige woonsituaties. Tevens beschikken wij over een brede kennis over manieren waarop zakelijke organisaties kunnen voldoen aan wet- & regelgeving omtrent wonen. Gedurende zowel presales fases, bouwprojecten en operationele fases kunnen wij klanten helpen om betere beslissingen te maken. Voor zowel BENG regelgeving als nul-op-de-meter woningen. 

Compliancy met wet- & regelgeving

NOM, NOM Keur, EPV, EPG, BENG (NTA8800), EBS (GA1a / GA1b)

BeNext beschikt over uitgebreide kennis over wetgeving die voor zakelijke organisaties relevant is bij duurzame gebouwen. Deze kennis zetten wij in om onze aanbiedingen optimaal af te stemmen op de eisen en wensen van onze opdrachtgevers. De eisen voor een woningbouwvereniging die de Energie Prestatie Vergoeding (EPV) wil innen, zijn nou eenmaal anders dan een vastgoedbelegger die een toekomstbestendig zorgcomplex wil realiseren. Onze dienstverlening is bijvoorbeeld geschikt om woningbouwverenigingen te laten voldoen aan wetgeving rondom de EPV, zodat die zonder juridische risico’s bij bewoners de EPV geïnd kan worden. Onze meetapparatuur is MID gecertificeerd. Onze cloud omgeving en contracten voldoen aan GDPR regelgeving.

De software van BeNext is geschikt om toegepast te worden voor een energieregistratie- en bewakingssysteem (EBS) conform GA1a en GA1b (energieverbruiksmanager en automatische rapportages). Sinds 2018 is een EBS een erkende maatregel binnen de energiebesparingsplicht die geldt voor enkele bedrijfstakken. Op de website van RVO leest u meer over deze erkende maatregel.

Open, beveiligd en veilig platform

BeNext onderscheidt zich door het realiseren van onafhankelijke monitoring, flexibele aanpassingen aan huidige en nieuwe eisen, en integratie met derden. Valide gegevens worden verwerkt en opgeslagen in Multi Zone Databases voor opslag en voldoen aan GDPR normen. 

Via het BeNext-platform worden zowel bewoners als organisaties voorzien van producten en diensten gericht op energiemonitoring. De infrastructuur van het huis komt samen op het toekomstbestendige en meertalige BeNext-platform. Het platform biedt diensten voor het bewaken en analyseren van energie prestatie gegevens. Tevens beschikt het platform over beveiligde gegevensopslag en back-upfaciliteiten. Door het analyseren van energieverbruik kunnen rapportages worden geleverd die inzicht geven in energieverbruik en comfort. Door intelligente controle biedt BeNext controle en eenvoud aan al haar gebruikers.

Betaalbare monitoringoplossingen voor succes op lange termijn

BeNext monitort, analyseert en rapporteert energieverbruik. Middels onze praktijkervaring hebben wij product-service combinaties ontwikkeld die inzicht en controle bieden over het energieverbruik dat niet alleen kan worden gebruikt om te voldoen aan wet- en regelgeving, maar ook veiligheid, comfort, klimaat, zorg en energiebewustzijn bereikt in en rond het huis. Zodra de installatie is voltooid, worden services geactiveerd om de monitoring te onderhouden en te onderhouden.

Toepasbaar voor elk type woning

Het BeNext monitoringssysteem is toepasbaar voor elk type woning: grondgebonden- of gestapelde bouw, nieuwbouw, renovatie, sociale woningbouw of particuliere sector.

High quality monitoring hardware

In de afgelopen vijf jaar heeft BeNext haar platform verrijkt ter ondersteuning van professionele en hoogwaardige producten voor energiemonitoring. De BeNext-monitoring hardware bestaat uit MID gecertificeerde kWh-meters, MID-gecertificeerde warmtemeters, MID-gecertificeerde watermeters en de BeNext Gateway. Onze monitoringoplossing werkt volgens wet- en regelgeving met betrekking tot privacyregelgeving en energiemonitoring. Deze voorschriften vereisen een hoge standaard van bediening en verantwoordelijkheden. BeNext biedt garantie op hardware en heeft haar systemen uitgebreid met functionaliteiten en diensten die voldoen aan de voorgeschreven protocollen op het gebied van energiemonitoring. Ons monitoringsysteem is dusdanig doorontwikkeld dat het volledige energieverbruik van ons complete systeem slechts 17kwh bedraagt! Daar waar een gemiddelde warmtepomp zo de 3.500 kwh haalt. 

Gericht op bewoners

Bewoners staan centraal in elke propositie. Wij adviseren altijd op basis van de comfortbehoeftes van bewoners. Middels bewonersbijeenkomsten ondersteunen wij toekomstige en actuele huurders over de installaties in hun woning, welke vaak complex zijn en extra toelichting behoeven. Met behulp van BeNext-monitoringoplossingen kunnen bewoners worden geïnformeerd of hun energieverbruik aan de verwachtingen voldoet en hebben ze controle over verwarmings-, koel- en ventilatiesystemen. In nauwe samenwerking met bewoners zijn de bewoner portalen en -apps tot stand gekomen. Door via deze portalen inzicht te geven in energieverbruik, wordt bewustzijn over energieverbruik gestimuleerd. Onze producten informeren de bewoners over hun werkelijke gebruik, hun historische gebruik en of hun gebruik conform de verwachtingen is. Energie-inzicht voor bewoners wordt geboden via een mobiele app of  webportaal.

Energiemonitoring via service dashboards

Inzicht in de energieprestaties van wooneenheden is cruciaal voor onze klanten. Daarom bieden wij op meerdere manieren dit inzicht aan. BeNext heeft een omgeving gecreëerd (het BeNext-prestatiedashboard) om rapporten te leveren en de prestaties van de huizen te analyseren. Servicemonteurs kunnen zo 24/7 de gegevenskwaliteit en de prestaties van de verwarmings-, koel- en ventilatiesystemen en de zonne-energie bewaken. In geval van een storing wordt een serviceorganisatie automatisch per e-mail op de hoogte gebracht (proactieve ondersteuning).