De keuze om een gebouw te renoveren wordt nog altijd beïnvloed door onzekerheden in de levenscyclus van een woning. 4RinEU biedt technologische oplossingen en strategieën om diepe renovatie van het bestaande gebouwenbestand aan te moedigen. Ook het gebruik van hernieuwbare energiebronnen en het bieden van betrouwbare bedrijfsmodellen wordt aangemoedigd.

De afgelopen tijd heeft Woonzorg Nederland het complex Mariënheuvel gerenoveerd in samenwerking met 4RinEU en Interreg. Na de renovatie is BeNext aangesloten om het binnenklimaat te monitoren en de energieprestaties van de verwarming, ventilatie en het warmtapwater inzichtelijk te krijgen. Bij deze renovatie is ervoor gekozen een Climarad te gebruiken voor de ventilatie. Aan ons de taak om de software ontwikkeling door te voeren en de Climarad toe te voegen aan de bibliotheek van het BeNext systeem.  

Het werk van BeNext bij de renovatie van Mariënheuvel is een mooie case waar verschillende expertises van BeNext samen kwamen. Het on-demand ontwikkelen van software voor een nieuw product, de keuze uit verschillende sensoren uit de BeNext bibliotheek, de koppeling laten maken naar een internationalde database zonder dat het ten koste gaat van de anonimiteit van data. Ook geeft BeNext support en advies voor onderzoekers, proactieve woningcorporaties en installateurs op de werkvloer. 

De komende maanden zal BeNext het onderzoek blijven volgen en adviseren waar we kunnen. Het team kijkt er naar uit om komend jaar nóg meer bijzondere connecties te maken met onze kennis en producten.