Philips Hue, Ikea KlikAanKlikUit, Xiaomi Yeelight… tegenwoordig bestaat er een schat aan mogelijkheden voor de geinteresseerden in smart home. Deze systemen beloven het huis van de toekomst, en ook de Europese Commissie gelooft dat deze markt nog enorm zal vergroten.

Wat binnen smart home nog geen gemeengoed is, is inzicht in stroomverbruik. Toch is er wel consensus dat dergelijk inzicht in  energieverbruik kan reduceren.

Nog iets anders wat systemen voor particulieren niet bieden is dit: ondersteuning op afstand.

Kortom, door energiestromen inzichtelijk te maken en door op afstand te ondersteunen, kunnen mensen gecoached worden in hun energieverbruik. In deze tijden waarin bezoek aan huis en een oneindige energievoorraad niet meer vanzelfsprekend is, is dat des te waardevoller.

Neem de bewoner die een jacuzzi in zijn tuin had. BeNext vernam dat deze bewoner in het BeNext portaal het extra stroomverbruik van de jacuzzi had gezien. De bewoner was daar zo van geschrokken dat hij besloot om de jacuzzi maar snel weg te doen.

Of de bewoner die de opwekking van zijn zonnepanelen in wilde zien. De omvormer app die werkte niet, en de bewoner werd van het kastje naar de muur gestuurd toen hij zijn garantieverlener en bouwbedrijf contacteerde. Uiteindelijk bleek dat de BeNext app wel werkte. Dit illustreert mooi waarom onafhankelijke monitoring extra voordelen biedt. Als kers op de taart was deze bewoner nog eens extra tevreden, omdat hij in de omvormer app zijn verbruik niet kon zien en in de BeNext Inzicht App wel.

Het mooie is dat woonconsulenten, energiecoaches en andere zakelijke klanten die contact hebben met bewoners meteen mee kunnen kijken met de prestaties van de bewoners. Dat is een belangrijk verschil met de oplossingen die andere partijen zoals Philips en Ikea in de markt zetten.

Zijn er bijvoorbeeld bewoners die opvallend goed scoren op hun energieverbruik? Met de inzichten van BeNext kunnen zij extra in het zonnetje worden gezet. Of heeft een woningcorporatie leuke tips om mee te geven aan bewoners? Die tips kunnen dan via portalen aan bewoners worden meegegeven. Ook een wedstrijd energie besparen kan een leuke stimulans zijn.

Kortom, ook op afstand kunnen de inzichten vanuit BeNext bewoners stimuleren om bewust met hun energie om te gaan. En dat is waar BeNext voor staat.

Meer lezen: