Eigen energie voorrop 

Het nieuwe jaar is al een paar weken op weg en nog steeds kijken we tevreden terug naar 2021 met een gezellige afsluiter. Het was niet voorspellen dat de Efteling één dag later de deuren moest sluiten, nog meer hebben we met het grootste deel van ons team een fantastisch gezellige dag gehad, ons als kind uitgeleefd in het park en regelmatig in één grote ontlading spanningen eruit gegild in de attracties. De week daarna hebben we gebruikt om eventjes rust te nemen en op te laden voor het nieuwe jaar. 

Want waar energiebalans de komende jaren een prominente positie krijgt binnen de Energietransitie, geldt dat ook steeds meer voor ons als mens.  

BeNext is regelmatig betrokken bij nieuwe initiatieven rondom energieoptimalisaties, energieopslag en warmteopslag. Niet alleen omdat ons platform zich hier uitstekend voor leent, ook omdat we ons verplichten om bij praktisch elk project een leeronderdeel te formuleren. 

Een mooi voorbeeld is ons recente project met TeamCasa. Afgelopen jaar is het project operationeel gegaan waar warmteopslag en een DC-grid met accu opslag centraal staat. En uiteraard nog veel meer innovatieve ontwikkelingen. Een leerzame ervaring om onderlinge verschillen te zien tussen dezelfde type woningen met meerdere types hybride warmtepompen.  

Ons leertraject met TNO om de werking van de Warmtepomp dusdanig te optimaliseren op bewonersprofiel in combinatie met het voorspellen van beschikbare duurzame energie is nodig geweest om onze innovatie doelstellingen voor dit jaar verder inhoud te geven. 

Komend jaar 

Komend jaar werkt ons team verder aan projecten met onder anderen een zout batterij, hergebruik van warmte uit afvalwater voor een appartementencomplex, wijk accu, thuis accu’s en PVT-systemen. 

We krijgen er energie van om naast onze monitoring werkzaamheden bezig te blijven met innoveren en innovaties, alles in dienst van de energie transitie. 

We kijken in ieder geval met veel energie 2022 tegemoet! 

BeNext 2022

Bijna het volle BeNext team in de Efteling afgelopen December