Bij een energiezuinige woning gaat het verwarmen en ventileren van de woning net even wat anders en dat biedt nieuwe mogelijkheden.

In de Zonnehof, vlakbij de dorpskern van Duivendrecht, zijn in totaal 129 huurwoningen gerealiseerd. Naast de 14 grondgebonden woningen en 47 appartementen zijn 68 levensloopbestendige appartementen gebouwd voor Syntrus Achmea.
Deze woningen zijn voorzien van een BeNext Smart Home met een basis configuratie, waaronder de mogelijkheid voor automatische opvolging bij een rookmelding.

De woningen zijn voorzien van een WtW ventilatie systeem van Zehnder, waarbij de vervuilde lucht in de woning een wordt afgevoerd en schone lucht wordt aangevoerd waarbij gebruik wordt gemaakt van warmteterugwinning. Dit maakt deze vorm van ventilatie extra energiezuinig.

Door onze innovatie communiceert het Smart Home systeem met de WtW. Hiermee wordt de bewoner geïnformeerd wanneer bijvoorbeeld de filters nagekeken kunnen worden.

Ook de verwarming is aangesloten. Een te lage CV druk? De Smart Home App informeert de bewoner om het systeem even bijvullen.

BeNext heeft voor Syntrus Achmea Real Estate & Finance en Van der Sluis Technische Bedrijven de dienst doorontwikkeld wat heeft geresulteerd in vraaggestuurd onderhoud.
Het onderhoudsbedrijf hoeft dan alleen nog langs te komen bij storingen. De jaarlijkse standaard controle behoort tot het verleden.

De 14 grondgebonden woningen, welke in oorspronkelijke plannen waren voorzien van een gasaansluiting, zijn alsnog geheel gasloos gebouwd.
Voor de verwarming en warmwater zijn warmtepompen geïnstalleerd.
Deze warmtepompen zijn tevens aangesloten op het BeNext Smart Home systeem.

BeNext maakt vraaggestuurd onderhoud mogelijk, onafhankelijk van merk en leverancier van bijvoorbeeld de warmtepomp, ventilatie en zonnepanelen.

Met BeNext wordt een Smart Home een Smart Building.

Voor meer informatie, neem contact op via sales@benext.eu.