Mensen met een technische achtergrond hoor je snel zeggen: meten is weten. Voornamelijk om een stukje techniek te controleren, bijvoorbeeld bij het zoeken naar een fout. Meten is weten, typisch menselijk gedrag.

Meten en weten is niet alleen voor techneuten, wij als mens passen dit bewust en onbewust dagelijks toe. Hoe goed doen we het met ons bedrijf (jaarrekening)? Zit het goed met mijn werk/privé balans? Leer ik goed op school (rapport)? Presteren onze teams naar verwachting (KPI)?

Elke dag weer, meten is weten.

Ook in het DNA van BeNext, met onze missie: elke bewoner energiebewust en comfortabel laten wonen.In de 12 jaar dat BeNext haar Smart Home ontwikkelde en toepast is energiebewust en comfortabel steeds belangrijker geworden.

Ruim 6 jaar zetten wij ons in om prestaties van All Electric woningen te monitoren. Onze specialisten gaan hierin geen uitdaging uit de weg. We monitoren onafhankelijk de prestaties van elk mogelijk verwarmings- en ventilatieconcept. We doen dit voor een groot aantal woningcorporaties, vastgoedbeleggers en met name voor de bewoners.

De bewoner staat centraal; de bewoner bepaalt of de woning comfortabel is en de bewoner betaalt de energierekening.

Omdat we veel woningen monitoren weten wij dat de kloof tussen comfortabel volgens de leverancier van techniek en de comfortbeleving van de bewoner groot kan zijn. Nog los van de vraag of de woning wel binnen de verwachtte energieprestaties te houden is.

De bewoner staat centraal en dat wordt nog niet altijd even goed begrepen!

Bij renovatietrajecten is de verandering voor de bewoner het grootst en daarom is het begrijpelijk dat het draagvlak om mee te gaan in die verandering geen vanzelfsprekendheid is.

Daarom de missie van BeNext: elke bewoner energiebewust en comfortabel laten wonen.

We kunnen van de bewoner niet vragen om energietransitie-, inregel- en prestatiemonitoringexpert te worden als zijn woning, op welke manier dan ook, gerenoveerd is. We hebben nieuwe kennis nodig, opnieuw leren om keuzes te maken om de juiste balans te vinden voor een energiezuinige en comfortabele woning.

Lars Boelen snapt als geen ander dat de bewoner heel veel vragen heeft en maar weinig antwoorden krijgt.
Met bewoners spreken, verdiepen in de materie, heel veel leren, meten en uiteindelijk weten.
En praktisch samenvatten in het Paris Proof Plan.

We zijn trots dat we meester Lars mogen huisvesten op 24 september.

Er is nog zoveel te leren en kennis te delen, we hopen dat dit allemaal in één dag past.

Welkom Lars, welkom Paris Proof Plan

Klik op onderstaande voucher om in te schrijven