Een ongeluk zit in een klein hoekje. Of het nu waterschade, blikseminslag of het uitvallen van een 4G-modem is, soms kan het gebeuren dat een BeNext Smart Home defect gaat. Met al ruim 10 jaar ervaring weten we vaak wel wat er mis kan gaan en wanneer dat ongeveer gebeurt. Om meer inzicht te geven in de actuele status van een woning heeft BeNext een nieuw foutdetectiesysteem ontwikkeld.

Volledig geïntegreerd

We hebben ons best gedaan om alles in de bestaand backoffice te integreren. Zo is er het nieuwe foutoverzicht waarin je makkelijk kunt zoeken op actuele en historische fouten. Ook kunt u op de overzicht-pagina direct zien hoeveel fouten er actief zijn per project en meteen doorklikken naar de betreffende woning.

Verschillende types storing

Er zijn momenteel 5 verschillende storingstypes waar we dagelijks op controleren en er staan nog zo’n 25 op de roadmap voor dit jaar. Daarnaast kijken we ook naar actuele storingen en hoe we deze zouden kunnen detecteren. Iedere storing heeft een classificatie van hoe ernstig deze is, waardoor u makkelijk een beeld krijgt waar de pijnpunten bij een project zitten.

Storingen beheren met de BeNext-backofficeomgeving

Als een monteur ingepland is hoeft u de storing natuurlijk niet meer te zien. Om dit mogelijk te maken kunt u actieve storingen accepteren. Dit zorgt ervoor dat de storing niet meer direct zichtbaar is in het systeem. Wel kunt u op de overzicht pagina alle geaccepteerde storingen terugvinden. Zo blijven storingen nooit te lang liggen.

Automatische storingsnotificaties

We zijn ook bezig met een béta-test voor storingsnotificaties. Deze notificaties worden per e-mail verstuurt zodra de storing gedetecteerd is. U kunt hieraan meedoen door contact op te nemen met onze support.

Deelname aan de béta-test is vrijwillig en BeNext kan tijdens deze test nog geen garanties bieden voor de werking van de notificaties.