De jury van de All Electric Challenge heeft een gedeelde eerste plaats toegewezen aan het samenwerkingsverband BeNext, ThermIQ, Clage en Thermoshield.

De jury bestaat uit de Nationale Energiecommissaris Ruud Koornstra, UNETO-VNI-voorzitter Doekle Terpstra en Natuur & Milieu-directeur Marjolein Demmers. Uit vijf genomineerde producten kozen zij de uiteindelijke winnaars. Juryvoorzitter Demmers: “Het is enorm inspirerend om te zien hoe bedrijven zich vol inzetten voor de energietransitie, het maakte het jureren er niet makkelijker op”.

Natuur & Milieu heeft de All Electric Challenge geïnitieerd voor bedrijven die het huishoudens makkelijk maken van het gas af te gaan. De organisatie wil op die manier de omschakeling naar elektrisch verwarmde huizen stimuleren. “We moeten zo snel mogelijk alle Nederlandse gebouwen van het gas af krijgen. Daarom zoeken wij pioniers die samen met ons de markt voor elektrisch verwarmen in beweging zetten”, aldus Marjolein Demmers, directeur van Natuur & Milieu.

Over de oplossing van ons samenwerkingsverband zegt de jury dat het eenvoudig is in opzet, de installatie laagdrempelig en initiële investeringskosten relatief laag zijn. Het verwarmen van de woning gaat met infraroodpanelen. Daarnaast zitten inductiekoken en elektrisch verwarmd tapwater in het concept. Er is één aanspreekpunt voor offerte, uitvoering en nazorg.

Het BeNext Smart Home waarborgt de balans tussen comfort en energieverbruik en voorkomt hiermee verspilling van energie. Onderdeel van de nazorg is het service beheer van de installatie, waarmee proactief service en onderhoud mogelijk gemaakt wordt.
Het BeNext Smart home vereenvoudigt het gebruik en kan worden uitgebreid met Smart Home diensten zoals veiligheid, langer zelfstandig thuiswonen en comfort verhogende toepassingen.