In dit voorbeeld laten we zien hoe u de Lifestyle ‘Home’ kunt laten inschakelen als u thuiskomt. Op deze manier gaan direct alle instellingen van kracht die u heeft ingesteld in de Lifestyle ‘Home’. Heerlijk ontspannen thuiskomen!

Stap 1: Kies ingang

Hier stelt u de ingang in. Wij kiezen bij dit voorbeeld voor de ingang ‘Sensor’.
Lifestyle:
Als u hiervoor kiest gaat u een regel instellen die reageert op het veranderen van de Lifestyle. Bijvoorbeeld: u wisselt naar de Lifestyle Away en de buitenlamp gaat aan.
Sensor:
Met deze ingang stelt u een regel in die reageert op een product. Bijvoorbeeld: u bent niet thuis en de MoLiTe sensor detecteert beweging. Vervolgens stuurt deze een e-mail met bericht hiervan.
Tijd:
Een reactie op het veranderen van de tijd. Bijvoorbeeld: het is 07.00 uur en de gordijnen gaan autmatisch open.
Zon:
Deze regel zal reageren op het veranderen van zonlicht. Bijvoorbeeld: bij zonsondergang zal de verlichting dimmen naar de gewenste sfeer.

Stap 1: Kies de ingang ('Sensor').

Stap 2: Verder instellen

Kies bij ‘Product’ het product waarop gereageerd moet worden. Wij kiezen ervoor om iets te laten reageren op beweging (u komt thuis). Dit detecteert de MoLiTe Sensor.
Beweging:
Reactie volgt op het detecteren van beweging.
Licht:
Reactie volgt op verandering van het licht.
Temperatuur:
Reactie volgt op verandering van de temperatuur.

Ga dan naar ‘Uitgang toevoegen’.

Stap 2: Verder instellen.

Stap 3: Kies uitgang

Hier kiest u wat de reactie moet zijn op de gekozen ingang. Wij kiezen in dit voorbeeld voor een reactie met een Lifestyle.
Product:
Een product reageert. Bijvoorbeeld: er wordt beweging gedetecteerd en de lamp gaat aan.
Lifestyle:
Een andere Lifestyle wordt geactiveerd. Bijvoorbeeld: er wordt beweging gedetecteerd (u komt thuis) en de Lifestyle Home wordt geactiveerd.
Scene:
Een Scene wordt geactiveerd. Bijvoorbeeld: er wordt beweging gedetecteerd en de Scene ‘huiskamer’ wordt geactiveerd. Alle verlichting in de woonkamer gaat nu aan.
Email:
Er zal gereageerd worden met een mail. Bijvoorbeeld: u bent niet thuis en er wordt beweging gedetecteerd. U ontvangt dan een email.

Stap 3: Kies uitgang.

Stap 4: Kies Lifestyle uitgang

Hier kiest u welke Lifestyle geactiveerd moet worden en of dat direct dient te gebeuren, of na een bepaalde tijd.

Stap 4: Kies Lifestyle uitgang.

Stap 5: Afronding

In welke Lifestyles wilt u dat deze Regel actief is? Het kan zo zijn dat u de aangemaakte Regel wel in de Lifestyle Home automatisch wilt laten activeren, maar niet in Away. Haal het vinkje weg bij de Lifestyle(s) die voor deze Regel niet van toepassing is (zijn).
Klaar? Klik dan op ‘Save’.

Stap 5: Afronding.

Stap 6: Gelukt!

De Regel is aangemaakt. Hier ziet u wat u precies heeft gedaan. De Lifestyle ‘Home’ zal geactiveerd worden als de MoLiTe Sensor uw beweging (bij thuiskomst) detecteert.

Stap 6: Uw Regel is succesvol aangemaakt.

Stap 7: Gateway synchroniseren!

U dient de Gateway altijd te synchroniseren. Wanneer u dit niet doet, zal de Gateway de nieuwe updates niet doorvoeren. Dit betekent dat de nieuwe updates niet gebruikt (kunnen) worden door de Gateway. Het synchroniseren duurt niet lang. Ga nu naar de laatste stap.

Stap 7: Gateway synchroniseren!

Stap 8: Succesvol gesynchroniseerd!

Als u het groene vinkje rechtsboven ziet (naast Log uit), dan betekent dat dat de Gateway succesvol gesynchroniseerd is. Vanaf nu zullen de nieuwe updates werken.

Stap 8: Succesvol gesynchroniseerd!

Ga terug naar: Tutorial – Regel aanmaken