Met de energieproeftuin test Delta Wonen verschillende combinaties van energie bespaarders, energie opwekkers, energie opslag en energie bewustwording bij bestaande sociale huurwoningen. De monitoring wordt verzorgd door BeNext, een waardevolle toevoeging.

Meten is weten, zo wordt ons aangeleerd. Dit geldt voor heel veel zaken rondom ons leven. “Heb ik een voldoende voor de toets?”. “Is de rollade gaar van binnen?”. “Hoeveel kilometers kan ik nog rijden tot het volgende laadpunt?”. “Heb ik goed geslapen volgens m’n Fitbit?”.

Vanaf de start van BeNext is meten en monitoren onderdeel van het totaal Smart Home concept. Het bedienen van het Smart Home systeem geeft de gebruiker controle, maar de informatie uit de woning geeft de gebruiker vertrouwen.

Met ons vorig bericht hebben we de opening van de energieproeftuin in Berkum aangekondigd. Delta Wonen heeft hiermee een fantastisch ondernemend voorbeeld neergezet. Tijdens de rondleiding in de woningen was de behoefte aan praktische informatie zeer merkbaar. “Wat is het effect nu echt met zo’n Tesla accu?”. “PVT moet 15% meer rendement bieden, wat zien jullie?”. “Mooi die PV dakpannen, wekken ze ook voldoende op?”. 

De eerste resultaten bieden nu al verrassende inzichten en Delta Wonen gaat via de Website van de Energie Proeftuin haar ervaringen delen.
Sta daar even bij stil, kennis delen zodat we daar allemaal beter van worden; zonder enig eigenbelang.
BeNext vindt deze instelling al een groot compliment waard en werkt de komende jaren met veel plezier samen om te meten, te weten en te delen.

Delta Wonen heeft een samenvatting van de officiƫle opening vastgelegd in onderstaande video.