FAQ

Algemene vragen

Wat is de BeNext omgeving?

Met de BeNext omgeving creëert u een persoonlijk huisautomatiseringssysteem met uw draadloze producten. Met deze producten levert BeNext veel gratis services zoals: makkelijk energie besparen, uw huis beveiligen en het klimaat van uw huis regelen. U heeft wereldwijde toegang over de situatie van uw huis.
BeNext heeft geen virtuele limieten en met de nieuwe services die regelmatig gereleased worden, zult u meer plezier hebben met het gebruik ervan.

Hoe kan ik mijn tarief instellen?

U logt in op uw account en vervolgens gaat u naar Setup -> Energie. Hier kunt u voor Energie, Gas en Water uw persoonlijke tarief instellen. Ook kunt u de valuta bepalen. Klik hier om deze Energie pagina te bekijken.

Hoe ziet de interface eruit, en kan ik het eens gratis proberen?

Natuurlijk is het mogelijk om eens een kijkje te nemen op een niet actief demo-account om onze grafische interface eens te bewonderen en te ontdekken.
Klik op de LOGIN knop rechtsboven aan deze pagina en vul de volgende inlog gegevens in om te kunnen starten.

Inlognaam: demo
Wachtwoord: benext
(kleine letters)

Bent u tevreden over onze website of heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op via het contact formulier.

Hoe gebruik ik de Gateway op een ander account?

U kunt de Gateway op één account tegelijk gebruiken. Als u de Gateway op een ander account wilt gebruiken dan kunt u een “Reset account” actie uitvoeren. Dit doet u door naar Setup -> Profiel -> Instellingen te gaan en de instructies te volgen.

Hoe reset ik mijn Gateway en/of account?

U kunt de Gateway op één account tegelijk gebruiken. Als u de Gateway op een ander account wilt gebruiken dan kunt u een “Reset account” actie uitvoeren. Dit doet u door naar de webportal te gaan onder Setup -> Profiel -> Instellingen en de instructies te volgen.

Welke waarden worden gebruikt om energieverbruik om te zetten naar geld of CO2?

 • De conversie van energie naar geld is 0.22 euro/kWh. (Bron: Milieu Centraal “Energieprijzen”, laatst gecontroleerd op 2012/10/04)
 • De conversie van de factor voor gas naar geld is 0.65euro/m3. (Bron: Milieu Centraal “Energieprijzen”, laatst gecontroleerd op 2012/10/04)
 • De conversie van watergebruik naar geld is 1,43euro/m3. (Bron: Vewin Drinkwaterstatistieken, 2012/12)
 • De conversie van energie naar CO2 emissie is 370g/kWh. (Bron: Groene stroom? Ja graag! “Stroometiketten”, laatst gecontroleerd op 2012/10/04)

Installatie

Hoe moet ik een (generiek) product installeren?

Ga naar onze tutorial over product installeren. Hier leggen wij stapsgewijs uit hoe u een product kunt installeren. Succes!

Ga naar onze tutorial over installeren generieke producten. Hier wordt uitgelegd hoe u dit moet doen.

Hoe deïnstalleer ik een product?

Om een product te deïnstalleren logt u eerst in op uw account. Daarna gaat u naar Setup -> Product -> Ontkoppelen. Selecteer hier het product dat u wilt verwijderen en volg de stappen op uw scherm.
* Let op! Als het vinkje “Verwijder ook alle data van dit product” selecteerd zal ook de energie data van dat product verloren gaan.

Ik krijg de melding: kan geen Gateway vinden. Wat moet ik doen?

U wilt de Internet Gateway installeren maar u krijgt een melding dat de Gateway niet gevonden kan worden. De oorzaak hiervan kan zijn dat u de Gateway niet vanuit hetzelfde netwerk installeert als waarop uw computer of laptop is aangesloten. Zorg ervoor dat u hetzelfde netwerk gebruikt.
Ook kan het zijn dat u de Gateway probeert te installeren via 2G, 3G of 4G. Dit is niet mogelijk. Gebruik altijd dezelfde internetverbinding als uw computer of laptop.

De installatie “Timed Out”, product wordt niet herkent of is onbereikbaar geworden?

Installatie “Timed Out”
Breek de installatie af en start opnieuw.
Om een flexibele en ongestoorde werking van het systeem te kunnen garanderen is de tijd die een installatie mag duren gelimiteerd. In het geval de limiet overschreden wordt, wordt een melding weergegeven.

Product wordt niet herkent
Het is mogelijk dat het BeNext systeem het product niet herkent. Met het grote aantal Z-wave producten die de markt vandaag te bieden heeft is het nog niet mogelijk om elk Z-Wave product te ondersteunen.
Breek de installatie af en start opnieuw.
Om een flexibele en ongestoorde werking van het systeem te kunnen garanderen is de tijd die een installatie mag duren gelimiteerd. In het geval de limiet overschreden wordt, wordt een melding weergegeven.

Product onbereikbaar
Er wordt een mogelijkheid geboden om een vervangend product te installeren in het geval u een product geïnstalleerd heeft dat niet wordt herkent. Dit zorgt ervoor dat u basiscontrole heeft over het product.Dit kunt u op de volgende manieren oplossen:

 • Controleer de batterijen en vervang deze indien nodig met nieuwe batterijen
 • Plaats het product dichter bij de Internet Gateway voor een grotere kans op een goede verbinding

Indien de melding aan blijft houden kunt u contact opnemen met de klantenservice.

Algemene Internet Gateway vragen

Wat zijn de limieten van Regels en Scenarios?

Een Internet Gateway van BeNext ondersteund ongeveer 180 regels, Dit kunnen handmatige besturing regels zijn of regels gemaakt met een van de wizards in de meeste gevallen is dit ruim voldoende en zult u het limiet niet zo snel bereiken.

 • max 180 regels en/of scenarios
 • max 24 timers en/of delays gelijktijdig
 • max 232 z-wave producten (wij adviseren niet meer dan 100 producten in 1 netwerk vanwege het zwave netwerk belasting)
 • Theoretisch max 10 lifestyles, voor de consumenten website zijn er op moment van schrijven 3 verschillende lifestyles beschikbaar (HOME, AWAY, SLEEP)
 • Zonsondergang en zonsopkomst wordt elke dag utigerekend aan de hand van de locatie gegevens ook als er geen internet beschikbaar is.
 • Alle regels, scenarios en lifestyles blijven (na synchronisatie) in de gateway op locatie draaien u heeft hier geen constante internet verbinding voor nodig. (wel raadzaam voor alarm meldingen en email regels)
 • Er wordt zeer beperkte informatie opgeslagen bij uitval van een internetverbinding, deze informatie wordt bij herstel van de internetverbinding doorgestuurd en kan een vertraagde email of pushmelding veroorzaken.
 • Een timer of vertraging zal altijd gereset worden als de regel uitgevoerd wordt.
 • Alle timers en/of vertraging zal altijd gereset worden bij een lifestyle wisseling.
 • Met een scene output en een product output kunt u 2x hetzelfde product(en) aansturen met 1 input regel.

 

Regels met Zonsopgang en Zonsondergang zijn vroeg/laat

U kunt de bepaling van Zonsopgang en Zonsondergang preciezer maken door de GPS coördinaten van uw locatie in te vullen in de Gateway instellingen.

U kunt de Gateway instellingen veranderen onder Setup -> Product -> Instellingen -> Gateway.

De coördinaten van uw locatie kunt u vinden met behulp van Google Maps.

Werkt de Gateway met Powerline (Ethernet over power) adapters?

De Gateway werkt niet goed met Powerline (Ethernet over power) adapters. Op plekken waar geen ethernetpoorten beschikbaar zijn raden wij een WiFi naar ethernet bridge aan.

Werkt de Gateway met 3G/4G routers?

De Gateway werkt goed met 3G/4G routers.

Waarom moet ik mijn Gateway “synchroniseren”?

Elke keer wanneer u de configuratie verandert of nieuwe producten installeert, moet de Gateway gesynchroniseerd worden met uw BeNext account. BeNext zal een notificatie laten zien direct nadat een configuratie verandert is. Zo kunt u altijd zien wanneer u de Gateway en het BeNext account met elkaar dient te synchroniseren.

Tip: Als u van plan bent meerdere configuraties te veranderen, kunt u eerst alle configuraties veranderen en dan pas de Gateway synchroniseren. Dit zorgt ervoor dat u niet hoeft te wachten tot de Gateway klaar is met synchroniseren.

Waarom kijg ik de melding “Uw Gateway is niet beschikbaar”?

Voor een goede werking van de BeNext applicatie is een verbinding met de Gateway nodig. Wanneer dit bericht verschijnt, heeft BeNext geen verbinding met uw Gateway. Indien u deze optie niet uitgeschakeld heeft, heeft u een email ontvangen over deze melding.

Om dit probleem op te lossen kunt u de volgende stappen volgen:

 • Wees er eerst zeker van dat uw internet connectie goed werkt. Herstart uw modem of router
 • Als u zeker weet dat uw internet connectie goed werkt, herstart de Gateway door de stroomkabel er 10 seconden uit te halen

Indien bovenstaande stappen uw problemen niet verholpen hebben, kunt u contact opnemen met onze klantenservice.

Wat betekent het groene LED lampje op de voorkant van de Gateway?

Het groene lampje betekent dat de Internet Gateway correct is aangesloten op BeNext en dat het systeem correct opereert.

Technische Internet Gateway vragen

Wat moet ik doen als mijn Slimme Meter is vervangen?

Als uw Slimme Meter is vervangen door uw netbeheerder, dan moet u een paar stappen volgen om deze nieuwe meter te gebruiken met uw BeNext Gateway.

NB: De volgende instructies gelden alleen als u gebruik maakt van de Slimme Meter poort op de Gateway. Als u gebruik maakt van de P1-Dongle dan kunt u deze simpelweg in de nieuwe Slimme Meter pluggen.

1. Zorg dat de BeNext Gateway op uw nieuwe Slimme Meter is aangesloten
2. Ontkoppel de Slimme Meter producten onder Setup -> Product -> Ontkoppel -> ElMeter (p1 logo)LET OP: Selecteer NIET het “Verwijder ook alle data van dit product” vinkje – hiermee verwijderd u alle data van uw vorige meter
3. Installeer uw nieuwe meter door naar Setup -> Installatie te gaan. Selecteer hier de “oude” ElMeter en installeer deze.
4. Volg de instructies van de installatiestappen.

Heeft u ook een gasmeter?
5. Doe dan dezelfde stappen ook voor het GasMeter product, ga eerst naar ontkoppel en na het ontkoppelen kunt u deze weer herinstalleren.

Is de Internet Gateway ook geschikt voor X10 modules van Marmitek?

Nee, de Internet Gateway is alleen geschikt voor Z-wave gecertificeerde producten.

Heeft de Internet Gateway een P1 interface?

Ja, de Internet Gateway heeft een P1 interface. U heeft een speciale kabel nodig om deze te connecten met uw slimme meter.

Kan ik zelf aan de slag met de programmatuur van de Gateway?

Voor consumenten is het niet mogelijk om eigen software te schrijven voor de Gateway. Voor zakelijke partners is er een speciaal programma voor het schrijven van eigen software.

 

Heb ik een DHCP server/service nodig voor de Gateway?

Ja, u heeft een DHCP server nodig in uw netwerk. De meeste internet routers hebben een DHCP service standaard beschikbaar.

Algemene product vragen

Hoe krijg ik de opgewekte energie van mijn zonnepanelen inzichtelijk?

U kunt de opgewekte energie van uw zonnepanelen op verschillende manieren inzichtelijk maken.

Alle teruggeleverde energie naar het lichtnet wordt inzichtelijk gemaakt door een slimme meter. Deze kunt u direct aan de Gateway koppelen via de bijgeleverde P1 kabel. Echter heeft U dan niet het daadwerkelijk opgewekte energie inzichtelijk gemaakt. Hiervoor dient u één van de volgende producten te installeren:

1. Gebruik een Energy Switch plus. Deze meter kan twee kanten op meten en is eenvoudig in een stopcontact te steken. Plug vervolgens uw zonnepaneel in de Energy Switch plus. Dit is dus alleen mogelijk als u een (kleine) installatie heeft met een normale stekker aansluiting.

2. Gebruik een HEM1 of HEM3 om uw zonnepanelen te meten (lees de handleiding). dit product is niet nauwkeurig en moet geinstalleerd worden zo dicht mogelijk bij de omvormer, daarnaast kan het product geen verschil zien tussen opwekking en eventueel verbruik in standby.

3. Het is ook mogelijk een DIN-Rail energie meter te (laten) plaatsen die zijn zeer nauwkeurig en kunnen zowel productie als verbruik meten. Wij hebben 3 eastron meters uitvoerig getest zie onze webshop voor meer informatie.
Er is meestal nog ruimte over in de groepenkast, waarbij in alle standaard meterkasten DIN-rail gebruikt wordt, mocht u niet zeker van zijn informeer dan bij uw installateur.
3a. 1Fase din rail energie meter zowel productie als verbruik in losse kwh standen (2din breed). LINK met meer informatie
3b. 1, 2 of 3 fase din rail energie meter zowel productie als verbruik in losse kwh standen (3din breed). LINK met meer informatie
3c. binnenkort ook de 1fase dinrail energiemeter (1din) echter kan deze maar 1 kant op meten.

Handmatig resetten van BeNext Z-Wave product (terug naar fabrieks instellingen)

Handmatig resetten BeNext Z-Wave product (terug naar fabrieks instellingen).

Waarschuwing!
Het Z-Wave product zal ook worden uitgeleerd/afgemeld van de Z-Wave controller(s). Dit gebeurd op een geforceerde manier waardoor het NodeID in de controller blijft bestaan, dit kan een langzaam Z-Wave netwerk veroorzaken, gebruik deze methode alleen als het niet mogelijk is via een controller het product af te melden.
Onbereikbare producten kunnen uiteindelijk ook uit een Z-Wave controller verwijderd worden, echter kan het even duren voordat de controller begrijpt dat het product echt onbereikbaar is.

Hierbij de methode om een product handmatig te resetten:
Stap 1: Sluit het product aan of doe de batterijen erin
Stap 2: Druk op het inleer knopje totdat deze gaat knipperen en laat dan los.
Stap 3: Druk nu 5x snel achterelkaar (binnen 1,5sec) op het inleer knopje
Stap 4: Het product lampje gaat 1 sec lang branden als het gelukt is. Het product is nu afgemeld van de controller en kunt u weer opnieuw aanmelden op een Z-Wave controller / BeNext Gateway.

Is de oplossing Z-Wave gecertificeerd?

Ja, alle producten zijn Z-Wave gecertificeerd en goedgekeurd door de Z-Wave Alliantie.

Remote Display

Waarom moet ik mijn Remote Controller updaten?

De Remote Control Display kan de meeste draadloze producten bedienen en daarom moet de remote control weten welke apparaten te bereiken zijn. Elke keer dat een product geïnstalleerd of gedeïnstalleerd wordt, moet de Remote Control Display geüpdatet worden. Daarom geeft BeNext u het advies om de instellingen van uw Remote Control te updaten.

Energy Switch

Wat doen de “Protection”, “Powerlimit” en “Onthoud status” instellingen?

De “Protection” instelling geeft u de mogelijkheid om een beveiliging op het apparaat in te stellen. De beveiliging instelling heeft drie levels: Unprotected, 3x Taps en Remote Only.

 • Unprotected betekent dat het apparaat geschakeld kan worden door de knoppen op de Switch zelf te gebruiken
 • 3x Taps betekent dat u de Switch drie keer snel achter elkaar moet indrukken om de Switch te schakelen
 • Remote Only betekent dat de Switch alleen geschakeld kan worden door de internet Gateway

De “Powerlimit” instelling wordt gebruikt om te bepalen bij welk energiegebruik het apparaat uitgeschakeld zou moeten worden.

De Energy Switch onthoud de staat waarin het zich verkeerd, zodra deze wordt in- of uitgeschakeld wordt dit opgeslagen. De “inthoud status” instelling bied u de mogelijkheid om de Switch automatisch weer aan te laten gaan als er bijvoorbeeld een stroom storing of spanningsuitval is geweest.

Hoe kan ik mijn energieverbruik inzien?

U kunt uw energieverbruik inzien via het online programma waar u met uw BeNext account op kan inloggen.

Klik hier om naar het programma te gaan.

Waarom werkt de energiemeting niet?

Er moet een stroomverbruikend apparaat worden aangesloten op de Energy Switch.

Built / Plug-in Dimmer

Welke dimbare LED lampen worden ondersteund?

Dimbare LED lampen hebben vaak onderling verschillende karakteristieken, dus het kan voorkomen dat het bepaalde opstellingen niet werken volgens verwachtingspatroon. Dit is vooraf moeilijk in te schatten. Echter naar onze ervaring gaat het met dimbare LED lampen van een vermogen groter dan 20 watt wel vaak goed. Let er wel op dat er sowieso gebruik moet worden gemaakt van dimbare LED lampen.

Hier onder een lijstje van LED lampen die getest zijn met een vermogen minder dan 20 watt.
(NB: omdat LED lampen kunnen onderling kunnen verschillen en de setup per huis anders kan zijn is het mogelijk dat zelfs onderstaand geteste lampen niet volgens verwachting werken, het kan voorkomen dat deze lichtelijk gaan flikkeren of zoemen).

Type
Te koop bijWatt
Energie
Energie Val
0%
100%
LEDARE 600 lm
Ikea
10 watt
Ja, 100%
14 watt
70%
100%
LEDARE 600 lm
Ikea
8,6 watt
Ja, 100%
10 watt
0%
100%
LEDARE 1000 lm
Ikea
14,2 watt
Ja, 80%
10 watt
0%
100%
HQ
Internet
13 wattNee

0%
100%
Philips
Albert Heyn
9 wattNee
0%
100%

Te koop bij
De winkel waar de lamp te verkrijgen is

Energie
Op welke percentage de energie waarde wordt geraporteerd

Energie val
De waarde die wordt weergegeven bij bovenstaand percentage

0% en 100%
De virtuele instellingen om het dimbereik te verkleinen, lees hier meer over in de handleiding.
NB: deze functie wordt alleen ondersteund bij een versie 0.64 en hoger. Vraag na bij ons welke versie u product heeft indien niet bekend.

Reset dimmer naar fabrieksinstellingen

Hoe kunt u de builtin dimmer of plugin dimmer product naar fabrieksinstellingen?

Dit kan door het product uit te leren uit uw Z-Wave netwerk, nadat het product uitgeleerd is zullen alle instellingen gereset worden.

Dit kan ook handmatig gedaan worden zonder dat daar een Z-Wave controller voor nodig is. Bij fabrieksinstellingen zullen de volgende punten van toepassing zijn.
– Het product wordt uitgeleerd uit het Z-Wave netwerk
– Alle associaties worden verwijderd
– Alle configuraties worden teruggezet naar de standaard instellingen

Om het product terug te zetten naar de fabrieksinstellingen volgt u de volgende stappen:
1. Waneer de lamp uit is, houdt u de knop ingedrukt voor 2 seconden, laat de knop vervolgens los om de uitleer routine te starten (indicatielampje gaat nu 3x per seconde knipperen).
2. Tijdens de uitleer routine drukt u minimaal 4 keer binnen 1,5 seconden op de drukknop om het product te resetten.
3. Zodra ‘terug naar fabrieksinstellingen’ gelukt is zal het indicatielampje voor 1 seconden aan gaan aan het einde van de uitleer routine.

Deze zelfde methode kan ook gedaan worden met een normale schakelaar. De Schakelaar moet u dan met de hand terug zetten inplaatst van loslaten zie hieronder nog een korte extra uitleg.

1a. Schakel de lamp UIT.
1b. Schakel de lamp AAN.
1c. Schakel de lam direct weer uit NA 2seconde. (het indicatielampje gaat nu 3x knipperen per seconde).
2. Schakel de schakelaar minimaal 4 keer binnen 1.5seconde zoals on/off/on/off/on/off/on/off
3. Het indicatielampje geeft aan dat het het product succesvol is uitgeleerd en teruggezet naar de fabrieksinstellingen.

Wat doen de “Powerlimit”, “Enable dimming” en “Dim en Fade speed” instellingen?

Met de “Powerlimit” instelling kunt u zichzelf beschermen tegen een hoog energieverbruik. Een hoog energieverbruik kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat uw kabels smelten of doorbranden. Daardoor kan dan weer brand ontstaan. De Powerlimit-instelling stelt u in om te zorgen dat de dimmer zichzelf automatisch uitschakelt bij te hoge waardes.

De “Enable Dimming” instelling biedt u de mogelijkheid om uw Built-in Dimmer te configureren om er mee te schakelen of mee te dimmen. Dit kan handig zijn wanneer u een lamp heeft die niet gedimt kan worden.

De “Dim Speed” instelling biedt u de mogelijkheid te configureren hoe snel de Built-in Dimmer zou in moeten faden.

De “Fade speed” instelling biedt u de mogelijkheid te configureren hoe snel de Built-in Dimmer de lichtniveau’s moet veranderen.

Door Sensor

Waarom herkent de Door Sensor niet dat de deur open of dicht is?

Dat kan de volgende oorzaken hebben:

 • De DoorSensor is niet correct geïnstalleerd. Verwijder het product en installeer opnieuw
 • De ‘Tamper Switch’ kan verkeerd geïnstalleerd zijn. Controleer deze
 • Het magneetcontact is te ver van het apparaat geplaatst. De twee delen van de Door Sensor moeten zo dicht mogelijk bij elkaar gemonteerd zijn, dat ze elkaar kunnen herkennen. Controleer dit

Nog steeds vragen? Neem dan contact op met onze klantenservice.

Wat is “EXT Contact” en wat doet de “Refresh Time” instelling?

“EXT Contact” staat voor extern contact. Als doe-het-zelver kunt u hierop een externe schakelaar, contact of switch aansluiten. Bijvoorbeeld de deurbel. Raadpleeg voor meer informatie de Door Sensor handleiding of neem contact op met onze klantenservice.

De “Refresh Time” instelling biedt u de mogelijkheid om de tijd te veranderen van hoe vaak de temperatuur en batterij informatie wordt opgevraagd van de device. Door de Resfresh Time naar beneden bij te stellen zullen de batterijen langer meegaan maar de temperatuur en batterij status zullen minder accuraat zijn.

MoLiTe Sensor

Hoe kan ik de lichtsensor combineren met beweging detectie?

U kunt een regel aanmaken met beide inputs voor de MoLiTe Sensor.
Opmerking: De Sensor heeft niet zelf de intelligentie om de gecombineerde waarde van beweging en lichtlevel een actie mee te starten maar het is de Internet Gateway die deze regel uitvoerd en beslist of de lamp aan moet gaan. U kunt ook een combinatie maken met Temperatuur.
Lees de Tutorial pagina voor meer informatie.

Wat doen de “Refresh Time” en “Sensor Off” instellingen?

De “Refresh Time” instelling biedt u de mogelijkheid om te veranderen hoeveel tijd er tussen twee informatie-updates zit. Een lage Refresh Time geeft temperatuur- en batterijwaardes met een hoge nauwkeurigheid, maar batterijen zullen sneller leeg raken. Een lage Refresh Time geeft minder nauwkeurige waardes, maar een langere levensduur van de batterijen.

De “Sensor Off” instelling biedt u de mogelijkheid om in te stellen hoe lang het duurt voordat de MoLiTe zichzelf aangeeft als uit. Het verlagen van deze tijd betekent dat er minder detecties worden gedaan omdat er meer tijd is tussen de detecties. Het voordeel van het verlagen van deze tijd is dat de batterij een langere levensduur heeft.

Wat doet de “Sensor Off” instelling?

De “Sensor Off” instelling biedt u de mogelijkheid om in te stellen hoe lang het duurt voordat de MoLiTe zichzelf aangeeft als uit. Het verhogen van deze tijd betekent dat er minder detecties worden gedaan omdat er meer tijd is tussen de detecties. Het voordeel van het verhogen van deze tijd is dat de batterij een langere levensduur heeft.

Alarm Sound

Er klinkt geen geluid en de LED’s branden niet als ik mijn Alarm Sound uit het stopcontact haal.

Dit kan de volgende oorzaken hebben:

 • Het duurt vier seconden voor de “Power Offline” mode wordt opgestart
 • De Alarm Sound wordt momenteel bestuurd door een ander product
 • De backup batterij is leeg
 • De instellingen zijn gewijzigd door een gebruiker

Indien dit probleem niet verholpen kan worden, neem dan contact op met onze klantenservice.

Tag Reader

Waarom piept mijn Tag Reader zes keer?

Wanneer u probeert uw alarm te activeren of de-activeren is het mogelijk dat uw Tag Reader zes keer knippert en piept.

Wanneer de Tag Reader zes keer piept vóórdat u de tag heeft gebruikt, geeft dat aan dat de batterij laag is. In deze situatie is het niet mogelijk om tags te gebruiken, u kunt wel handmatig de codes invoeren.
Wanneer de Tag Reader zes keer piept nádat u de tag heeft gebruikt, geeft dat aan dat de Tag Reader te ver van de Gateway af geplaatst is om verbinding te maken. U kunt dit oplossen door de Tag Reader en de Internet Gateway dichter bij elkaar te plaatsen.

Waarom leest de Tag Reader geen tags?

Het is mogelijk dat de Tag Reader geen tags kan lezen:

 • De Tag Reader is niet correct geïnstalleerd. Verwijder de Tag Reader en installeer opnieuw
 • De tags passen niet bij de Tag Reader. Ondersteunde protocollen zijn: ISO15693, ISO18000 en Tag-It
 • De batterijen zijn leeg
 • De Tamper Switch is niet correct gebruikt

Moving IP Camera

Waarom lukt het niet om de Moving IP Camera te verbinden met WiFi?

Het niet kunnen verbinden met WiFi kan meerdere oorzaken hebben:
1. U heeft het wachtwoord verkeerd ingevoerd. Zorg ervoor dat u het juiste wachtwoord invoert.
2. Uw bereik is niet optimaal, waardoor de camera het WiFi-signaal niet kan ‘vinden’.
3. U maakt gebruik van WiFi-kanaal 13. Dit kanaal wordt niet ondersteunt.
4. U maakt gebruik van een N-router signaal (5GHz). Dit signaal wordt niet ondersteunt.

Wanneer bovenstaande punten kloppen kunt u opnieuw verbinding proberen te maken.

Ondersteunen jullie ook andere camera’s?

Wij bieden momenteel geen ondersteuning voor andere camera’s dan die wij in onze webshop aanbieden.

Hoe kan ik de WiFi op de camera instellen?

Voordat u de WiFi van de camera kunt instellen moet u de camera eerst bedraad installeren. Ga hiervoor naar Setup -> Installatie en selecteer de camera voor verdere instructies.

Nadat u de camera geïnstalleerd heeft kunt u de WiFi instellen door de link te volgen onder Setup -> Product -> Instellingen -> Uw camera. Deze link brengt u naar de website van de camera. De gebruikersnaam/wachtwoord voor deze website kunt u terugvinden in de handleiding of gebruik uw eigen gebruikersnaam/wachtwoord combinatie als u die zelf heb ingesteld.

Hoe de WiFi ingesteld kan worden verschilt per camera en kan opgezocht worden in de handleiding van de camera.

Houd er met het instellen van de WiFi rekening mee dat het WiFi netwerk op hetzelfde subnetwerk als de Gateway moet zitten. Anders kan de Gateway later de camera niet meer vinden. Als u niet weet of de Gateway op hetzelfde subnetwerk zit, dan kunt u simpelweg de Gateway aansluiten op de WiFi router.

Als u klaar bent met het instellen van de WiFi dan kan het even duren (maximaal 30 minuten) voordat de Gateway de camera opnieuw gevonden heeft.

Waarom is mijn camera onbereikbaar?

Wanneer uw camera na installatie niet meer werkt kan dit verschillende oorzaken hebben.

1. Controleer of de ingevoerde gebruikersnaam/wachtwoord klopt onder Setup -> Product -> Instellingen -> Uw camera. De standaard gebruikersnaam/wachtwoord kunt u in de handleiding terugvinden. U kunt dit snel controleren door de WiFi link op dezelfde pagina te volgen en de gebruikersnaam/wachtwoord daar in te voeren.

2. Is er recent iets veranderd aan uw netwerk? Als u bijvoorbeeld het wachtwoord van uw WiFi heeft veranderd dan moet de WiFi op de camera opnieuw ingesteld worden door deze bedraad aan te sluiten.
Ook moet de camera op hetzelfde subnetwerk/router zitten als de Gateway om herkend te worden.

Bij aanhoudende problemen kunt u proberen de camera te resetten met behulp van de reset knop op de camera.

Let hierbij wel op dat bij een reset de gebruikersnaam, wachtwoord en WiFi instellingen weg zijn. Deze moeten na de reset dus opnieuw ingesteld worden.

Om de camera te resetten: Zorg er voor dat de camera aan staat en houd de reset knop met een pennetje voor 30 seconden ingedrukt. Herstart vervolgens de camera door de stroom er 10 seconden uit te halen en vervolgens weer in te doen samen met de ethernetkabel.

Waarom maakt mijn camera geen opnames?

Als uw camera nog nooit opnames heeft gemaakt dan komt dit waarschijnlijk omdat de firewall (van uw router) dit tegenhoudt.

Om de opnames te kunnen voorzien moet TCP poort 21 openstaan op uw router. Dit kunt u instellen onder de instellingen van uw router, meestal onder het kopje “port forwarding”.

Hoe kan ik een snellere livestream activeren?

NB: De oplossing voor dit probleem komt met de nodige beveiligings risico’s en zou alleen toegepast mogen worden als u deze risico’s snapt. Neem contact op met uw netwerkbeheerder als uw camera deel uitmaakt van een gesloten netwerk.

U kan de snellere livestream van uw camera activeren door port forwarding toe te passen. Port forwarding is de daad van het ‘verbinden’ van de poort van uw camera naar een poort die buiten uw lokale netwerk beschikbaar is. Zo kan het BeNext systeem een directe verbinding naar uw camera maken, wat de snellere livestream mogelijk maakt.

Indien dat niet lukt kunt u onderstaande procedure uitvoeren:

  1) Port forwarding moet meestal ingesteld worden op uw (WiFi) router. Wegens de vele routertypes op de markt kunnen wij lastig een specifieke instructie geven voor uw router. Om het u toch makkelijker te maken kunt u gebruik maken van de volgende tips:

  • Het poortnummer van uw camera is 80 of 81
  • U kan het IP adres van uw camera vinden door de DHCP tabel van uw router te raadplegen

  2) Het activeren van de port forwarding in uw router kan meestal in een van de volgende tabs gevonden worden: Applications & Gaming, Advanced, Port Forwarding/Port Triggering, NAT/QoS, of iets soortgelijks.
  3) In het port forwarding menu van uw router moet u als input/intern IP adres en poort die van de camera nemen (zie stappen 1 en 2). U moet als output/externe poort een nummer boven de 8000 nemen. Wanneer er gevraagd wordt naar een protocol moet TCP gekozen worden.
  4) Na het instellen van uw router moet u nog de gegevens invoeren op my.BeNext:
  5) Log in op uw BeNext account
  6) Ga naar Setup > Product > Settings > Uw camera
  7) Selecteer Enable port forwarding
  8) Vul het poortnummer in dat u had ingevuld als output/extern poort bij uw router
  9) Druk op Save
  10) Test uw camera uit door naar Homepage > Camera te gaan

NB: Als uw meerdere camera’s in uw bezit heeft moet u dit proces voor elke camera herhalen. Let er wel op dat elke camera een andere output/externe poort toegewezen moet krijgen.

Panic / Watch Button

Hoe kan ik een wake-up melding forceren?

Houd de drukknop ingedrukt voor meer dan 18 seconden.

Slimme meter

Hoe sluit ik de Gateway aan op mijn slimme meter?

De Internet Gateway van BeNext sluit u heel simpel aan door middel van een bijgeleverde P1 kabel. Deze zorgt voor een betrouwbare verbinding tussen de twee apparaten. Vervolgens plaatst u in de Gateway de internet- en de stroomkabel. Klik hier als u wilt zien hoe dit eruit ziet.
Daarna gaat u naar https://benext.eu/login/setup/ om uw Gateway ook digitaal aan te melden en de registratie af te ronden. Met een paar stappen bent u klaar voor gebruik!

Ga voor meer algemene informatie over de slimme meter naar deze pagina.

Hoe kan ik mijn slimme meter gegevens toevoegen aan mijn account?
Hiervoor moet u de slimme meter digitaal aanmelden op de webportal.

De electriciteitsmeter installatie doet u alsvolgt:
1. Ga naar https://benext.eu/login
2. Ga naar SETUP -> INSTALLEREN
3. Klik op de P1-ELECTRA meter (deze staat bij ‘nog te installeren’ of bij ‘benext producten’)
4. Volg de stappen van de wizard.

De gasmeter installatie doet u alsvolgt:
1. Ga naar https://benext.eu/login
2. Ga naar SETUP -> INSTALLEREN
3. Klik op de P1-GAS meter (deze staat bij ‘nog te installeren’ of bij ‘benext producten’)
4. Volg de stappen van de wizard.

 

Heeft u geen internet in de meterkast? Of is u meterkast te ver verwijderd van u woonomgeving met gateway?
Dan zijn er een paar mogelijkheden:
1. Verleng of leg een nieuwe kabel van u Slimme P1 meter naar de juiste plek waar u de gateway wilt ophangen. U hoeft maar een 4 aderige kabel te gebruiken en in vele gevallen is een losgekoppelde telefoonkabel een geschikte oplossing. let wel op dat u de kabel correct aansluit en gebruik de meegeleverde kabel als voorbeeld.
2. Verleng of leg een nieuwe kabel van uw internet/netwerk aansluiting naar de meterkast. zorg er voor dat de cross-krul-kabel pinout blijft kloppen, dus bij het verlengen met een netwerk of telefoonkabel gebruik dan ook altijd nog de krul kabel anders werkt het niet. hier zijn 2 linkjes van een eenvoudige verlengkabel voor de P1 kabel te gebruiken in combinatie met de krulsnoer die bijgeleverd is in de Gateway: link1 link2 verkrijgbaar in verschillende lengtes van 3 , 6, 10 en 15meter.

Er zijn ook Draadloze mogelijkheden:
3. Ethernet over powerline bijv van tp-link/sitecom/netgear. U gebruikt dan de stopcontacten om de kabel te verlengen. link to tweakers
4. Een eenvoudigere manier is een WiFi to LAN ookwel bridge of extender waarmee u via wifi een netwerkaansluiting kunt creëren in uw meterkast zonder kabels te hoeven leggen. bijvoorbeeld deze of deze, en deze.

5. NU OOK een Z-Wave oplossing beschikbaar kijk in onze webshop of zoek de P1-Dongle speciaal gemaakt om een afstand tussen de slimme meter en de gateway eenvoudig te overbruggen. Heeft u een nieuwste slimme meter met dsmr4 dan is er zelfs geen voeding nodig. Klik hier voor meer informatie.

Welke slimme meter ondersteunt BeNext?

We ondersteunen alle DSMR/P1 slimme meters. Zowel de DSMR2 als de DSMR4 (nieuwste versie) wordt ondersteund door onze Internet Gateway. De volgende slimme meter merken zijn in omloop met deze P1 aansluiting: Kaifa, Kamstrup, Landis & Gyr, Iskra en Elster.

Ga voor meer informatie over de slimme meter naar deze pagina

Hoe kan ik mijn slimme gasmeter gegevens toevoegen aan mijn account?

1. Heeft u al een slimme meter en heeft u de Internet Gateway aangesloten via de P1 poort aan de slimme meter?
2. Is de gasmeter ook vervangen voor een slimme gasmeter? In sommige gevallen is dit gebeurd met een gele kabel van de gasmeter naar de elektriciteitsmeter maar ook steeds vaker gebeurd dit draadloos. Als u dit niet zeker weet kunt u de installatie stappen gewoon eens ‘proberen’. De wizard geeft vanzelf aan dat er wel of geen meter gevonden kan worden. Lukt het niet, neem dan contact op met uw netbeheerder.

De gasmeter installatie doet u alsvolgt:
1. Ga naar https://benext.eu/login
2. Ga naar SETUP -> INSTALLEREN
3. Klik op de P1-GAS meter (deze staat bij ‘nog te installeren’ of bij ‘benext producten’)
4. Volg de stappen van de wizard.

Wat moet ik doen als mijn Slimme Meter is vervangen?

Als uw Slimme Meter is vervangen door uw netbeheerder, dan moet u een paar stappen volgen om deze nieuwe meter te gebruiken met uw BeNext Gateway.

NB: De volgende instructies gelden alleen als u gebruik maakt van de Slimme Meter poort op de Gateway. Als u gebruik maakt van de P1-Dongle dan kunt u deze simpelweg in de nieuwe Slimme Meter pluggen.

1. Zorg dat de BeNext Gateway op uw nieuwe Slimme Meter is aangesloten
2. Ontkoppel de Slimme Meter producten onder Setup -> Product -> Ontkoppel -> ElMeter (p1 logo)LET OP: Selecteer NIET het “Verwijder ook alle data van dit product” vinkje – hiermee verwijderd u alle data van uw vorige meter
3. Installeer uw nieuwe meter door naar Setup -> Installatie te gaan. Selecteer hier de “oude” ElMeter en installeer deze.
4. Volg de instructies van de installatiestappen.

Heeft u ook een gasmeter?
5. Doe dan dezelfde stappen ook voor het GasMeter product, ga eerst naar ontkoppel en na het ontkoppelen kunt u deze weer herinstalleren.

Hoe kan ik de Gateway aansluiten aan de een slimme meter?

Op de volgende manier kunt u de Internet Gateway aan de slimme meter aansluiten:

 • Gebruik altijd de bijgeleverde P1 kabel. U sluit de kleine aansluiting aan op de slimme meter, de grote aansluiting op de Internet Gateway
 • Indien uw slimme meter nog geen P1 connector heeft, vraag dan uw energieleverancier om een prioriteitsplaatsing
 • Indien de kabel te kort is kunt u deze verlengen tot de gewenste lengte

Ga voor meer informatie over de slimme meter naar deze pagina.

BeNext App

Waarom kan ik niet inloggen?

Het kan zijn dat er problemen met het inloggen zijn om de volgende redenen:

 • De Android versie is lager dan 3.0, Deze ‘verouderde’ versies werken niet zo goed en het is aangeraden om te upgraden naar een hogere versie.
 • De BeNext server is tijdelijk onbereikbaar. Dit kan voorkomen als er een geplande update plaatsvindt.
 • Het geheugen van uw telefoon is vol. De app probeert alle data op te halen van de BeNext server maar kan dit nergens kwijt.
 • De server staat op ‘Beta’ en u probeert op een regulier account in te loggen. De server kunt u veranderen door op het versie nummer te drukken op het ‘instellingen’ scherm.

Nog vragen? Neem contact op met onze klantenservice.

Waarom werkt de live camera besturing niet?

De live camera besturing werkt momenteel alleen nog via de BeNext server.
Als u lokaal werkt, maar geen internet heeft, zal u de camera niet kunnen bedienen maar wel zien.

Outdoor IP Camera

Ondersteunen jullie ook andere camera’s?

Wij bieden momenteel geen ondersteuning voor andere camera’s dan die wij in onze webshop aanbieden.

Hoe kan ik de WiFi op de camera instellen?

Voordat u de WiFi van de camera kunt instellen moet u de camera eerst bedraad installeren. Ga hiervoor naar Setup -> Installatie en selecteer de camera voor verdere instructies.

Nadat u de camera geïnstalleerd heeft kunt u de WiFi instellen door de link te volgen onder Setup -> Product -> Instellingen -> Uw camera. Deze link brengt u naar de website van de camera. De gebruikersnaam/wachtwoord voor deze website kunt u terugvinden in de handleiding of gebruik uw eigen gebruikersnaam/wachtwoord combinatie als u die zelf heb ingesteld.

Hoe de WiFi ingesteld kan worden verschilt per camera en kan opgezocht worden in de handleiding van de camera.

Houd er met het instellen van de WiFi rekening mee dat het WiFi netwerk op hetzelfde subnetwerk als de Gateway moet zitten. Anders kan de Gateway later de camera niet meer vinden. Als u niet weet of de Gateway op hetzelfde subnetwerk zit, dan kunt u simpelweg de Gateway aansluiten op de WiFi router.

Als u klaar bent met het instellen van de WiFi dan kan het even duren (maximaal 30 minuten) voordat de Gateway de camera opnieuw gevonden heeft.

Waarom is mijn camera onbereikbaar?

Wanneer uw camera na installatie niet meer werkt kan dit verschillende oorzaken hebben.

1. Controleer of de ingevoerde gebruikersnaam/wachtwoord klopt onder Setup -> Product -> Instellingen -> Uw camera. De standaard gebruikersnaam/wachtwoord kunt u in de handleiding terugvinden. U kunt dit snel controleren door de WiFi link op dezelfde pagina te volgen en de gebruikersnaam/wachtwoord daar in te voeren.

2. Is er recent iets veranderd aan uw netwerk? Als u bijvoorbeeld het wachtwoord van uw WiFi heeft veranderd dan moet de WiFi op de camera opnieuw ingesteld worden door deze bedraad aan te sluiten.
Ook moet de camera op hetzelfde subnetwerk/router zitten als de Gateway om herkend te worden.

Bij aanhoudende problemen kunt u proberen de camera te resetten met behulp van de reset knop op de camera.

Let hierbij wel op dat bij een reset de gebruikersnaam, wachtwoord en WiFi instellingen weg zijn. Deze moeten na de reset dus opnieuw ingesteld worden.

Om de camera te resetten: Zorg er voor dat de camera aan staat en houd de reset knop met een pennetje voor 30 seconden ingedrukt. Herstart vervolgens de camera door de stroom er 10 seconden uit te halen en vervolgens weer in te doen samen met de ethernetkabel.

Waarom maakt mijn camera geen opnames?

Als uw camera nog nooit opnames heeft gemaakt dan komt dit waarschijnlijk omdat de firewall (van uw router) dit tegenhoudt.

Om de opnames te kunnen voorzien moet TCP poort 21 openstaan op uw router. Dit kunt u instellen onder de instellingen van uw router, meestal onder het kopje “port forwarding”.

Heating Control

Ondersteunen jullie ook andere Z-Wave thermostaatkranen?

Ja, wij bieden volledige ondersteuning voor de thermostaatkraan van Danfoss.

Ik heb een Honeywell Chronoterm thermostaat maar ik kan de temperatuur niet instellen?

Met de Honeywell Chronoterm Modulation met typenummer (CM)T8851A1006 kunt u helaas het temperatuur setpunt niet (!) wijzigen.

Let goed op dat het uitsluitend om dit typenummer gaat, overige thermostaten van Honeywell werken wel met de Heating Control. Mocht u een ander type hebben dan T8851A1006 dan moet u ‘Honeywell’ selecteren bij Heating Control instellingen van de BeNext webomgeving.

Ik heb een Remeha iSense thermostaat maar ik kan de tempertuur niet instellen of de temperatuur veranderd spontaan?

Bij de Remeha iSense moet er in de thermostaat ingesteld worden dat de Heating Control deze mag benaderen.Hiervoor moeten 2 handelingen worden verricht.

1. Het gebruikers niveau op uitgebreid zetten:
Dit kunt u doen door te navigeren naar Menu > Instellingen > Gebruikersinstellingen > Gebruikersniveau > Uitgebreid.

2. Externe toegang toestaan:
Dit kunt u doen door te navigeren naar Menu > Instellingen > Instalateur > Externe Toegang > Toestaan.

LET OP: Bovenstaande stappen zijn alleen mogelijk als uw Remeha iSense versie 19 of hoger heeft. Heeft u een iSense met een versie eerder dan 19 dan is het niet (!) mogelijk om het temperatuur setpoint aan te passen met de Heating Control.

Wanneer uw temperatuur spontaan veranderd, stel de klok instelling van uw Remeha iSense instellen op ‘continue dag’

Dit kan als volgt:
Druk op ‘vervolg programma’ > ‘programmakeuze’ > ‘Continue Dag’

Werkt mijn thermostaat met de Heating Control?

Let op: als uw thermostaat er niet tussen staat maar wel gebruik maakt van Open Therm dan is de kans nog steeds groot dat uw thermostaat wel werkt met de Heating Control. We kunnen het alleen niet garanderen.

Mocht het het geval zijn dat het wel werkt stellen wij het op prijs als u dat laat weten. We streven er naar om alle ondersteunde thermostaten op deze lijst te krijgen.

De lijst:
ATAG Wize
Bosch TF30
Honeywell Basicstat Modulation
Honeywell Chronotherm Modulation T937
Honeywell Chronotherm Modulation T8851M1000
Honeywell Chronotherm Touch
Honeywell Chronotherm Touch Modulation
Honeywell Chronotherm Vision Modulation
Honeywell Round Modulation T87M
Honeywell Round Clock Deluxe

Remeha Celcia 20
Remeha iSense
Romeo OpenTherm Klokthermostaat B

Hoe kan ik de gegevens van mijn ketel zien?

Om de ketel gerelateerde waarden van uw modulerende ketel te zien zoals bijvoorbeeld keteldruk, modulatiegraad of watertemperatuur moet u eerst de volgende handeling verrichten.

Het gebruikersniveau op geavanceerd instellen:
Dit kunt u doen bij Setup > Profiel > Instellingen en Geavanceerd te selecteren.

U kunt nu de details over uw ketel bekijken:
Deze kunt u vinden bij Live > Klimaat en rechtsboven Details aan te klikken.

Wat is het verschil tussen Schema modus en Handmatige modus?

Schema modus:

In deze modus wordt het temperatuur schema gebruikt dat is gemaakt bij Setup > Regels > Klimaat.

Het temperatuur setpunt kan tijdelijk worden overschreven van het schema op de volgende manieren
– In het Live > Klimaat scherm in de webomgeving.
– In het Klimaat scherm met de mobiele app.
– Lokaal op de thermostaat zelf.

Bij 1 van bovenstaande veranderingen zal het temperatuur setpunt tijdelijk worden overschreven.
Op het moment dat er een nieuw schemapunt is bereikt zal de temperatuur weer worden geregeld naar het bijbehorende setpunt.

Dus bijvoorbeeld het schema op de dag is:
– Om 06:00 naar 21 C
– Om 08:00 naar 16 C
– Om 18:00 naar 21 C
– Om 23:00 naar 12 C

Om 16:30 wordt de temperatuur met de mobiele app veranderd naar 19 C.
Deze temperatuur zal direct actief worden, om 18:00 zal de temperatuur dan echter weer terug worden geset naar 21 C.

Handmatige modus

In deze modus wordt er geen gebruik gemaakt van een temperatuur schema.

Je kunt nog steeds een temperatuur wijziging doorvoeren op 1 van de volgende manieren
– In het Live > Klimaat scherm in de webomgeving.
– In het Klimaat scherm met de mobiele app.
– Lokaal op de thermostaat zelf.

Echter zal het laatst ingestelde setpunt altijd actief blijven en pas weer veranderen als je 1 van bovenstaande opties uitvoert of weer terug schakelt naar ‘Schema Modus’.

Let op: Als je bij een lifestyle wisseling een fixed setting instelt zal de mode automatisch op Handmatige Modus worden ingesteld en is het schema niet meer actief.

BeNext Webwinkel

Waar is mijn bestelde product?

U kunt uw bestelinformatie, uw facturen en uw track en trace informatie terugvinden in de BeNext-webshop. Log in met uw gebruikersnaam en wachtwoord in de webshop op https://benext.eu/shop/login.php en ga naar ‘Mijn Account’. Onder dit kopje staat ‘Mijn Orders’. Hier kun u uw actieve en afgehandelde bestellingen bekijken.

Kunt u het bestelde product of producten nog steeds niet vinden stuur ons gerust een email via het contact formulier.

Danfoss Living Connect

De Danfoss Living Connect laat niet de huidige temperatuur zien. Hoe kan dit?

De huidige temperatuur, die u wel kunt zien op het display, kan niet opgevraagd worden via de draadloze Z-Wave communicatie. Daarom is het voor ons niet mogelijk de temperatuur te laten zien. U kunt alleen het ‘instelpunt’ instellen van de temperatuur.

Hoe kan ik de Danfoss Living Connect installeren in mijn BeNext systeem?

U kunt bij Setup -> Installeer -> Derden product, de Danfoss Living Connect toevoegen. Vervolgens volgt u de stappen die vermeld staan. We raden u aan om een PC te gebruiken voor de installatie.

Mijn Danfoss Living Connect is onbereikbaar, hoe kan ik dit herstellen?

Mogelijke situatie 1: de Living Connect kan de gateway van een afstand niet meer bereiken maar nog wel van directe afstand

Om hier achter te komen moet u de volgende handelingen ondernemen
– Draai de Living Connect los van de radiator.
– Verplaats de Living connect ongemonteerd richting de gateway toe (dat deze de gateway direct kan bereiken).
– Druk eenmalig op de middelste knop.

Als in de webomgeving nu blijkt dat het product weer bereikbaar is dan kan de Living Connect, wanneer op de radiator geplaatst, de gateway niet bereiken.
U kunt in dit geval proberen om een lichtnet gevoed Z-Wave product (die als repeater fungeren) tussen de gateway en de Living Connect te plaatsen.
Voorbeelden van deze repeater producten zijn de BeNext Energy Switch, Alarm Sound of Built-in Dimmer.

NB: Als u de Living Connect weer wilt terugplaatsten moeten de volgende handelingen worden ondernomen:
– Middelste knop 3 seconden indrukken totdat ‘M’ wordt weer gegeven.
– 1 keer de middelste knop indrukken zodat de in de mount modus komt, de ‘M’ gaat knipperen.
– De Living connect terug draaien op de radiator.
– Middelste knop wederom 3 seconden in drukken totdat de het display uitgaat, je voelt nu dat de Living Connect zich zelf vastzet op de radiator.

Mogelijke situatie 2: de Living Connect kan de gateway helemaal niet meer bereiken.
Als in directe verbinding met de gateway de Living Connect nog steeds onbereikbaar blijft dan kunt u proberen om het product te vervangen.

Om dit te proberen moet u de volgende stappen ondernemen

Stap 1: Danfoss Living Connect naar fabrieksinstellingen
– Verwijder 1 batterij en en wacht 30 seconden.
– Druk nu de middelste knop in en plaats dan de batterij terug.
– Na circa 5 seconden zijn de fabrieksinstellingen hersteld.

Stap 2: Plaats de Living Connect op uw Radiator
– Middelste knop 3 seconden indrukken totdat ‘M’ wordt weer gegeven.
– 1 keer de middelste knop indrukken zodat de in de mount modus komt, de ‘M’ gaat knipperen.
– De Living connect terug draaien op de radiator.
– Middelste knop wederom 3 seconden in drukken totdat de het display uitgaat, je voelt nu dat de Living Connect zich zelf vastzet op de radiator.

Stap 3: Vervang de Living Connect in uw BeNext omgeving
– Navigeer naar Setup > Product > Ontkoppelen
– Selecteer de Living Connect die u wilt vervangen.
– Zorg ervoor dat u het vakje “Verwijder ook alle data van dit product” NIET aankruist.
– Volg de stappen op het scherm
– Navigeer naar Setup > Product > Installeer
– Selecteer de Living Connect die u wilt vervangen.
– Klik Installeer en volg de stappen op het scherm

Ik krijg een E1 error op mijn Living Connect, kan ik dit oplossen?

U kunt  de volgende stappen proberen:

1: Een hercalibratie van de motor, u vind in de handleiding terug hoe u dit kunt doen.

2: Factory reset / terug naar fabrieksinstellingen.
NB: Let wel dat u het product hierna opnieuw dient toe te voegen aan uw Z-Wave controller.

Mocht dit het probleem niet verhelpen, dan werkt dit product werkt niet meer volgens verwachtingspatroon.

Wijj adviseren u om de Living Connect te vervangen.

Fibaro Smoke / Rook sensor

Mijn Fibaro rook sensor is vaak onbereikbaar, hoe kan ik dit verhelpen?

Het kan voorkomen dat bij deze producten de instellingen na installatie niet goed gesynchroniseerd zijn. Hierdoor worden de producten vaak (ten onrechte) onbereikbaar weergegeven.

Om dit op te verhelpen moet u de instellingen opnieuw synchroniseren. Dit doet u als volgt:
– Navigeer naar https://benext.eu/login/setup/products/settings/ (let wel, hiervoor moet u ingelogd zijn)
– Selecteer de Fibaro rook sensor en druk op ‘Save’.
– Voor de Fibaro FGSD-001: Druk nu 3x snel op de ronde knop aan de voorkant om de setting the synchroniseren.
– Voor de Fibaro FGSD-002: Druk nu eenmalig op de ronde knop aan de voorkant om de setting the synchroniseren.

ZW485 Eastron

Mijn ZW485 Eastron meter geeft alleen maar 0 waarden door, hoe kan dit komen?

Controleer eerst of de energie waarden op het display van de Eastron energie meten wel hoger zijn dan 0 watt of 0 kWh.

Als de waarden op het display van de energie meter niet overeenkomen met de waarden op de webportal kunt u de volgende instellingen controleren.

 • Het slave ID van de meter staat op 1 (Add 001)
 • De BAUDrate van de meter staat op 9600 (bd 9600)
 • De parity staat op ‘NONE’ (Prty n)
 • De A (wit) en B (zwart) draden zijn goed verbonden en de juiste connectoren zijn gebruikt.

U kunt de settings alsvolgt controleren

 • Houd de ‘Enter’ knop 3 seconden ingedrukt.
 • Vul de volgende Pass in ‘1000’
 • Gebruik de ‘Navigeer’ knop om door de settings heen te navigeren.
 • Note: Als u een Instelling wilt wijzigen kunt u de ‘Enter’ knop weer 3 seconden ingedrukt houden.

 

Tag Reader 500

Ik kan geen Tags meer aan- of uitzetten bij de TagReader 500, hoe kan dit?

U was wellicht gewend om, wanneer u meerdere Tags gebruikt in uw systeem, deze aan en uit te zetten voor de Tag Reader. Dit was inderdaad mogelijk bij de oude versie van de Tag Reader maar helaas is dit niet meer mogelijk bij de Tag Reader 500.

Dit is een veiligheidsmaatregel zodra een Tag eenmaal is toegevoegd aan een Tag Teader 500 het niet meer mogelijk is om deze uit te lezen en dus ook niet meer aan te schakelen indien ooit uitgeschakeld.
NB: Mocht u ooit een Tag zijn kwijtgeraakt dan adviseren wij om de tag te verwijderen via het setup > ontkoppel menu.

 

Kan ik een Tag op meerdere Tag Readers 500 gebruiken?

Dit was inderdaad een optie bij de vorige Tag Reader. Helaas is dit niet meer mogelijk bij de Tag Reader 500.

Dit is een veiligheidsmaatregel. Elke Tag Reader slaat een unieke Tag anders op. Hierdoor is het niet meer mogelijk om uit te lezen.
U dient dus als u een Tag op meerdere Tag Readers wilt gebruiken deze per Tag Reader in te leren via het setup > installeer menu

Elke keer als ik de knop druk geeft De LED van mijn Tag Reader 500 een error geluid (knippert 8x snel), wat betekent dit?

Dit kan 1 van de volgende oorzaken zijn:

 • De Tag Reader 500 is niet aan een Z-Wave netwerk toegevoegd.
 • De Tag Reader 500 is toegevoegd is aan een non-secure Z-Wave controller, controlleer bij de fabrikant van uw controller of deze ondersteuning biedt voor de Z-Wave security laag.
  • NB: het is ook mogelijk dat de secure (beveiligde) installatie mislukt is. Probeer in dit geval het product eenmalig te de-installeren en op nieuw te installeren .
 • De Tag Reader 500 heeft geen associatie in zijn lifeline groep. Gebruik the ASSOCIATION command class en selecteer hierbij groep 1.

Ik weet zeker dat mijn batterijen niet leeg zijn maar toch wordt de waarde weergegeven als 0%, hoe kan dit?

Het kan voorkomen dat de Tag Reader de batterij waarden niet goed heeft gemeten nadat ze geplaatst zijn, als de Tag Reader niet weet wat zijn actuele waarde is neemt hij 0% als zijn referentie waarde.

U hoeft zich geen zorgen te maken dat de batterijen leeg zijn. De Tag Reader zal vanzelf naar zijn correcte batterijwaarde toe corrigeren, echter is dit een langzaam lopend proces wat wel tot 7 dagen kan duren. Het product kan dus nog steeds volgens verwachting gebruikt worden.

Als u direct wilt dat de Tag Reader zijn batterij waarde corrigeert kunt u de volgende stappen ondernemen.

 • Verwijder de batterijen uit de Tag Reader
 • Wacht nu 30 seconden terwijl de batterijen niet geplaatst zijn
 • Plaats de batterijen na 30 seconden weer terug.

 

P1 Dongle

Ik heb een P1-Dongle i.c.m. een SMR 5.0 meter maar deze stuurt geen waarden (meer) door, kan ik dit oplossen?

Let wel: mocht dit probleem zich bij u voordoen dan wordt er, bij deze probleemstelling, vanuit gegaan dat het product wel succesvol is toegevoegd aan uw Z-Wave controller. Indien het niet lukt om het product toe te voegen aan een Z-Wave Controller adviseren wij om het product eerst te herstellen naar zijn fabrieksinstellingen, en het vervolgens nog eens te proberen

Voordat u verder gaat heeft u al eens de volgende instellingen proberen te wijzigen?

 • Baudrate: Parameter 4, size 2
  • Waarde: 0x0480
 • HW pullup: Parameter 3, size 1
  • Waarde: 0x00
  • Waarde: 0x01

Als u een SMR 5.0 meter heeft en één van de de volgende problemen voor u van toepassing zijn:

 • De P1-Dongle stuurt alleen eenmalig bij opstarten de waarden van de slimme meter door, daarna niet meer.
 • De P1-Dongle heeft altijd gewerkt maar update recentelijk de waarden niet meer.
 • De P1-Dongle stuurt nooit zijn de waarden van de slimme meter door.

Dan heeft u mogelijk een verouderde versie van de P1-Dongle.Kunt u controleren bij de Z-Wave instellingen welke versie het is? Als blijkt dat u version 0.10 of lager heeft adviseren wij u om contact op te nemen met de webshop waar u de P1-Dongle heeft aangeschaft. En deze omruilt voor een nieuwe versie.

NB: U moet in eerste instantie contact opnemen met de webshop waar u het product heeft aangeschaft. Mocht deze niet in bezit zijn van de laatste versie van de P1 Dongle dan zullen zij contact opnemen met BeNext om uw product te laten vervangen. Wij kunnen dit helaas niet, zonder medeweten van de webshop, zelf doen.