In Haaren zijn afgelopen week 17 nul-op-de-meterwoningen opgeleverd door bouwgroep Hendriks Coppelmans uit Uden. 15 huurwoningen in opdracht van woningcorporatie Woonveste en 2 koopwoningen.

BeNext leverde de energiemonitoring volgens een vernieuwd uitrolconcept waarbij de monitoring onderdelen voorgeconfigureerd worden aangeleverd. Op deze manier biedt BeNext een schaalbare oplossing voor het uitrollen van NOM monitoring in Nederland en kunnen installateurs met eenvoudige richtlijnen uit de voeten.

Deze zeer energiezuinige woningen zijn nul-op-de-meter. Dit houdt in dat de woning zelf voldoende energie kan opwekken om te kunnen voorzien in verwarming, warmwater en elektriciteit. Dit is onder andere mogelijk door de zonnepanelen op de daken. Een gasaansluiting is niet meer nodig. Het is voor het eerst dat dit type woning in Haaren wordt gebouwd.

Met de energie monitoring van BeNext garandeert Herndriks Coppelmans de energieprestaties van de NOM woningen en krijgen bewoners via een serviceportaal inzicht op de door de woning opgewekte energie en het energieverbruik van woning en bewoners.

Levensloopbestendig wonen

Twaalf van deze woningen zijn zogeheten levensloopwoningen met een badkamer en slaapkamer op de begane grond. De verdieping biedt nog een kamer en een berging.

Haaren bouwt duurzaam

Het volgende duurzame bouwplan in Haaren met 6 energieneutrale patiowoningen staat al klaar . Deze woningen maken deel uit van een totaalplan van 20 woningen, waarin Hendriks Coppelmans in opdracht van wooncorporatie Woonveste tevens 14 nul-op-de-meter huurwoningen ontwikkelt en bouwt.